AK Parti TBMM Divan Katip Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, CHP'li Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın iddialarına cevap verdi.

İşte Açıkgöz'ün Arık'a cevabı;

Öncelikle Sayın Arık'a ifade etmek isterim ki Bizim derdimizde gücümüzde Millettir. AK Parti olarak bizler, Milletten aldığımız gücü ve sorumluluğu Milletimiz adına taşırız.

Kapadokya Bölgemiz, eşsiz güzelliği ile yurdumuzda ve dünyada turizm merkezi halindedir. Turizm işletme, yatırım ve belediye belgeli 436 tesis bölgemizde bulunmakta olup, toplam 27 Bin 910 yatak kapasitesi ile misafirlerimizi ağırlama imkanına sahiptir. Kapadokya'da sezonluk kapalı 4 adet otelimiz vardır. İki adet kapanan otelimiz KYK yurduna dönüşmüştür. Bir adet otelimiz tadilat halindedir. Ve bir adette yeni yapılan otel inşaatı devam etmektedir. 

2017 Yılında faaliyete geçecek otellerle birlikte Nevşehir'imizde 30 Bin yatak kapasitesinin üzerine geçileceği planlanmaktadır. Bölgemizde 165 adet Turizm Seyahat acentası, 24 sıcak hava balonu firması ve 204 adet sıcak hava balonu hala hazırda faaaliyetlerini sürdürmektedir. 

İlimizde 5 Adet Yer altı şehri, 33 adet ören yeri , 5 adet müze, 4 adet Bakanlık Belgeli özel müze bulunmakta olup, ülkemizde en çok ziyaret edilen ilk on müze ve ören yeri içerisinde Nevşehir'imizin 3 Müze ve ören yeri bulunmaktadır.  Ziyaret edilenler içerisinde İlk 20 de Hacıbektaş-ı Veli Müzemiz de yer almaktadır.

Arık'ın bir diğer iddiası ise ; ilimiz Nevşehir'de faaliyet gösteren 15 Yurdun denetimsiz olmasıdır. 
Nevşehir İli Milli Eğitim Müdürlüğü Resmi kayıtlarına göre, 16 tanesi faal 1 tanesi tadilatta olup toplam 17 özel yurt bulunmaktadır. 2015-16 Eğitim Öğretim yılına kadar rutin denetimlerinin yapıldığı resmi raporlarla sabittir; 2016-17 Eğitim Öğretim yılı denetimleri içinde Milli eğitim Bakanlığımızdan izin onay yazısı resmi kayıtlarla beklenmektedir.

Bölgemize Müjde;
Yüksek hızlı tren gibi Türkiye'nin ekonomik anlamda büyümesinde önem arz eden AK Yatırım yapacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.Türkiye'de ilk olacak Kuzeyden Güneye doğru bir çok ilimizi birbirine bağlayacak ve Kapadokya turizmine can suyu olacak mega projemiz Kapadokya Hızlı Treniyle vatandaşlarımızı 29 Ekim 2019 da yüksek hızlı tren konforunu sağlamayı hedefliyoruz.

AK Parti Nevşehir, Kayseri ve Kırşehir Milletvekillerimiz ile tüm AK Parti teşkilatımızın tüm derdi bu Aziz Milletimize Güçlü Türkiye'yi Millletimizle el ele inşaa etmektir. Kimse Kapadokyamız, bölgemiz ve AK Parti'miz üzerinden suni gündem oluşturmaya kalkmasın.15 Yıldır gece gündüz demeden Milletimizle hep birlikte çalıştık, çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. 

Bizde Milletimizin ne söylediği ve ne istediği esastır. Kahraman necip Milletimiz Yeni Anayasa ve Başkanlık istiyor. Milletimizin bu haklı isteği başımızın tacı boynumuzun borcudur.

Nevşehir Büyüyecek Türkiye Güçlenecek bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın diyen Açıkgöz, "Laf değil, icraat yaptıklarını belirterek, "Laf üstüne laf değil, iş üstüne iş üretiyoruz" dedi. Durmak Yok Yola Devam Hedef 2023 Güçlü Türkiye...