Nevşehirli hemşehrimiz TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Her hafta Pazar günleri yayınlanan TRT Haber’in Vekilin mutfağı programında Çağla Yarıcı’ın konuğu oldu.  

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, siyasete kısa bir mola vererek mutfağa girdi.

Önce aşçı önlüğü giyip ocakbaşında hünerlerini sergileyen Açıkgöz, daha sonra özel yeteneklerini izleyicilerle paylaştı.

İlimiz Nevşehir'in yöresel tatlarına büyük yer veren Açıkgöz, Nevşehir’in meşhur Çömlekte kuru fasulyesini seyirciler ile buluşturdu. Programda hem yemek yayıp hem de Nevşehir ve Kapadokya Bölgesini enine boyuna uzun uzun tanıtan Açıkgöz, Nevşehir tavasından, Aside tatlısına, Kabak Çekirdeğinden tandırda kuru fasulyeye Nevşehir kuru üzümüne kadar ilimizin tüm lezzetlerini izleyicilerle buluşturdu.


TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz Proğrama ilişkin yaptığı açıklamasında şunları ifade ett;

Nevşehir 'imizi tanıtıp,gündeme dair konuştuğumuz Çağla Yarıcı'nın sunduğu "Vekilin Mutfağı" programı ile  TRT Haber'e konuk olduk. Nevşehir' imizin eşsiz güzelliklerini anlatmaya çalıştığımız programda, tüm konuklarımızı da bölgemize davet ettik.

"Sokakları tarih kokan, Nevşehir 'imiz; medeniyetlerin harman olduğu tarihî bir şehrimizdir.

Avanos 'umuzun özel toprağından üretilen çömleğimizle Derinkuyu 'muzda yetişen kuru fasülyelerimizi pişirdik.

Konu #Nevşehir ve Türkiye olunca, vatandaşımız için ülkemiz için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bizim sevdamız Nevşehir ve #Türkiye 'dir.

Siyaseti insanımızın mutluluğu, refahı, güçlü geleceği için yapıyoruz. Siyaset anlayışımızda fedakarlık ve özveri vardır.

Siyah üzümüyle, pekmeziyle, Nevşehir tavasıyla, burada yaptığımız Aside tatlısıyla sayamadığım birçok damak tadı Nevşehir 'imize özgüdür.

Kabak çekirdeğimiz sütle kavrulur; çekirdekli siyah üzümümüz bölgemize has ve şifa kaynağı ürünlerimizdendir.

Güzel atlar diyarımız Kapadokya 'mız bir doğa harikasıdır. Sıcak hava balonlarımızla eşsiz ve doyumsuz bir güzelliği seyredebilirsiniz.

Üç Güzeller efsanemizde bir aileyi temsil ettiği rivayet edilir. Yer altı şehirlerimiz bir medeniyeti temsil etmektedir.

Avanos toprağının marifetli ellerle, şahesere dönüşmesi 'Hitit Güneşi' önemli bir sanat eseridir.

Manevî değerlerimizden Hacı Bektaş-i Veli' nin evrensel mesajı "Bir olalım, iri olalım, diri olalım." ilelebet kulağımıza küpedir.

Ürgüp'ümüz turizmin kalbi, Kaymaklı yer altı şehrimiz, Zelve-Göreme vadilerimiz doğa ile modern yaşamın iç içe geçmiş güzelliğidir.

Kozaklı'mız kaplıcalarıyla şifa kaynağıdır. 

Yöresel kuru fasülyemiz eşsiz lezzetiyle hazırladık. 

Tüm izleyenlerimizi, konuklarımızı Kapadokya 'mıza, Nevşehir 'imize bekliyoruz."

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün konuk olduğu ve TRT Haber’de yayınlanan Vekilin Mutfağı programı görünülerini wwww.fibhaber.tv'den izleyebilirisiniz.