​AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Umuda Bir Adım Derneği Özel Bireyleri ve gönüllüleriyle sabah kahvaltısında bir araya geldi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu sabah kahvaltısı etkinliğinde Pforzheim parkta bakım evlerinde kalan özel bireyler ve gönüllü vatandaşlarımızla bir araya geldi.

Özel Bireylerimiz Umuda Bir Adım Derneği Etkinliğinde Bir Araya Geldi‏...

Bakım evlerinde kalan özel bireylerimizin birkaç saatliğinede olsa farklı bir ortamda bulunmaları ve toplumda farkındalık oluşturma amaçlı etkinlikte Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Garnizon ve Jandarma komutan Vekili Şemsiddin Çetin, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Stk temsilcileri ve vatandaşlarımız düzenlenmiş olan etkinlikte özel bireylerimizin yanında oldular.

En büyük engel bedende değil vicdandadır


Kahvaltının ardından engellilere hitap eden ​AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, insanların en büyük özrünün kulakta, gözde ve bedende değil vicdanda olduğunu söyledi. Dünya’da insan sayısının çok olduğunu ama insanlığın kıt olduğunu belirten Açıkgöz, ‘İnsan sayısı 7 milyarı geçti. Fakat İnsanların insanlara bakışında daha hoşgörüsüzlük hakim oluyor. Bir tarafta sefahat, bir tarafta sefalet var. Birilerinin artıklarını birileri zengin sofrası diye görüyor. Sefahatla sefaletin yan yana sürdüğü bir dünya da yaşıyoruz. Bir damla petrol, bir damla kandan kıymetli hale geldi. Madde her şeyden kıymetli olmaya başladı. İnsanların özrü kulağının duymaması, gözünün görmemesi, kolunun olmaması değil, en büyük özrü vicdanının özürlü olmasıdır. Bizim kafalardaki engelleri kaldırmamız gerekiyor. Engelli kimdir diye sorarsanız, kafasında takıntı olan kişidir. Engelliye kafasındaki yanlış bakışından dolayı yanlış bakıp yanlış algılayan insan engellidir. Yarın kimin ne olacağı belli değil. Kimin başına neyin geleceği belli değil. Zannedersiniz hayatımız böyle devam edecek. Takdiri ilahidir, sizi hangi virajda neyin yakalayacağı belli değil. O yüzden mağrurlanma padişahım sözü yerinde söylenmiş.’ Dedi.

AK Parti İktidarı olarak, Allahın ailelerine en büyük hediyesi Özel insanlarımız diğer bir değişle özel bireylerimiz için iktidarımız olarak gereken ne varsa yaptık yapıyoruz. Artık evlerinin odalarında saklanan pencere arkasında bir dünya yaşayan o dönemlerden Ailelerine hiçbir külfet olmayacak çevrelerinde onlara yan gözle bakılmayacak hor görülmeyecek sadece ve sadece sevilecek ve kucaklanacak Yeni Türkiye yolunda hamd olsun çok güzel bir dönem yaşıyoruz. Özel insanlarımızın layıkıyla en güzel şekilde yaşam sürmeleri için Burada herkese çok büyük iş düşüyor. Unutulmasınki hepimiz birer engelli adayıyız. Olaya bu pencereden bakılıp empati kurulduğunda işi daha güzel idrak edileceği kanısındayım. Ben buradan özellikle Sivil Toplum Kuruluşlarımıza hassasiyetleri ve bu güzel çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum dedi.


FİB Haber merkezimize açıklamada bulunan Dernek Başkanı Hülya Belirir de; ''Buğün özel bireylerimizle  bir araya gelip hasbihal etmenin mutluluğu içerisindeyiz.Bu bireylerimiz  devletimiz korumasında olup hertürlü ihtiyaçları karşılanmakta .Bizlere vatandaş olarak düşen onlara sevği gösterip, toplumumuzun diğer kesimlerine bu bireylerimizin varlıklarını hatırlatmak ,onlardan bir ziyareti eksik etmemeleri gerektiğini nacizane anlatmak çünkü bu insanların toplumun diğer kesimlerince sevildiklerini bilmeye ve,farklı yüzler görmeye ihtiyaçları var.

Buğün Başta bu etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan Nevşehir Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz'e,Nevşehir Garnizon ve Jandarma komutan Vekili Şemsiddin Çetin'e,Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya'ya,Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz'e,Stk Temsilcilerine,gönüllü vatandaşlarımıza ve bu etkinliği hazırlamamızda emek ve desteklerini esirgemeyen Pforzheim park işletmecisi ve çalışanlarına teşekkürü bir borç biliriz ''dedi.