Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, yeni eğitim öğretim döneminde Nevşehir’deki okullarda ciddi bir hizmetli ve öğretmen açıklarının söz konusu olduğuna dikkat çekti.
Geçtiğimiz okullarda görevlendirilen taşeron işçi sayısına bu yıl ulaşılamamasının da büyük bir sorun olduğunu kaydeden Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, sendika olarak yaptıkları belirlemelere göre il genelinde 300’e yakın öğretmen açığının bulunmasının da Nevşehir eğitimini olumsuz etkilemeye devam ettiğinin altını çizdi.
Uğur, “Hafta başından itibaren yeni eğitim öğretim dönemi başladı. Ülkemizin ve şehrimizin en güçlü ve en dinamik sendikası olan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi de okulların açılmasıyla birlikte gerekli planlamalarını yapıp eğitim öğretim yılının başlamasıyla okullardaki yerini aldı. Yaklaşık 40 dolayındaki okula ziyaretlerimiz oldu benim başkanlığımda. Bu ziyaretlerimize yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımda katıldılar. Gördüğümüz tablo şu; okullarımızın büyük bir bölümünde eğitim öğretim yapılamıyor. İlçe ve beldelerdeki okullarda ciddi oranda hizmetli sorunu var. Bir pansiyonlu okulda sadece bir tane hizmetli bulunuyor. Peşine düştüğümüzde ve sorguladığımızda sorunun kaynak yoksunluğundan ileri geldiği belirtiliyor. İş-Kur tarafından geçtiğimiz yıl 65 taşeron işçi görevlendirildiği ve bu yıl bu sayının 10 dolayında olduğu belirtiliyor. Hangi çağda yaşıyoruz. Eğitimle ilgili bir konuda kaynak sorunu yaşanıyor denilmesi ne kadar gerçekçi olabilir?. Öte yandan milli eğitimde bu ilden sorumlu kişi para sorunumuz yok, her türlü sorunu çözeriz diyor. Yapılan bu açıklamaya ve yaşanan sıkıntıya bakarsanız ortada bir çelişki olduğunu görmek mümkün. Diğer yandan geçtiğimiz senede ilimiz genelinde çok sayıda ücretli öğretmen görevlendirilmişti. Görünen o ki bu yılda yine ciddi sayıda ücretli öğretmen görevlendirilecek. Bizim hesaplamalarımıza göre ilimiz genelinde 300’ün üzerinde öğretmen açığı olduğunu biliyoruz” diye konuştu.