Açlık Ve Yoksulluk Rakamları Artmaya Devam Etti

NEVŞEHİR(MHA) Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası AR-GE Birimi tarafından TÜİK verileri baz alınarak hazırlanan 2014 yılı Mart ayı asgari gıda harcaması (açlık sınırı) ve asgari geçim haddi (yoksulluk sınırı) rakamları açıklandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bem-Bir-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Feridun Özdemir, “Yükselmeye devam eden açlık ve yoksulluk rakamları, Mart ayında da hız kesmedi. Mart ayında yoksulluk rakamları 25 lira, açlık rakamları ise 21 lira arttı. Şubat ayında 1165 lira olarak gerçekleşen açlık sınırı, Mart ayında 1186 lira olarak gerçekleşti. Şubat ayında 3 bin 2 lira olarak gerçekleşen yoksulluk rakamları ise 3 bin 27 lira olarak kayıtlara geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Mart ayına ilişkin Tüketici Fiyatları Endeksi'ne (TÜFE) göre, açlık ve yoksulluk sınırı arttı. Artan enflasyon, rakamların yükselmesinde etkili oldu. Aylık en yüksek artış %2, 49 ile giyim ve ayakkabı grubunda gerçekleşti. Ana harcama grupları itibariyle 2014 yılı Mart ayında endekste yer alan gruplardan gıda ve alkolsüz içecekler %2,10, lokanta ve otellerde %1,33, çeşitli mal ve hizmetlerde %1,20, ev eşyasında %0,90 artış gerçekleşti. Aylık düşüş gösteren tek grup %0, 02 ile alkollü içecekler ve tütün oldu. Ana harcama grupları itibariyle 2014 yılı Mart ayında endekste yer alan gruplardan sadece alkollü içecekler ve tütün grubunda %0, 02 oranında düşüş gerçekleşti” dedi.