NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir merkez belediye başkan adaylarından şu ana kadar memleket yararına bir tek proje açıklaması gelmedi.

Nevşehir belediye başkanı ve Mart 2014’teki yerel seçimlerde de Ak Partinin adayı gösterilen Başkan Hasan Ünver dışında şu ana kadar siyasi partilerde açıklanan adaylar arasından kimse bir tek proje ortaya koyabilmiş değil.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, halen devam eden projelerin tamamlanması sürecinin yanında Kale ve civarındaki turizm potansiyelinin ilimiz ekonomisine kazandırılması, Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesinin 2014 yılı itibariyle uygulamaya geçirilmesi, Nevşehir’e yeni bir kongre merkezinin kurulması gibi önemli projelere seçilmesi durumunda yeni dönemde ağırlık vereceği gözleniyor.

Ancak CHP Nevşehir belediye başkan adayı Serkan Sağlamer, BBP Nevşehir belediye başkan adayı Fatih Sağlamkardeş ve DP Nevşehir belediye başkan adayı Mustafa Isınır’ın Nevşehir’e kazandırmak istedikleri projeler hakkında en azından şu ana kadar tek bir cümleleri duyulabilmiş değil.

Adayların şu ana kadar yaptıkları açıklamalarda “Nevşehir’in önünü açacak projeler yapacağız, İlimizin ekonomisini kalkındıracağız” gibi yuvarlak sözlerle açıklamalarda bulunup tek bir cümle projeden bahsetmemeleri de oldukça düşündürücü.

2011 Yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde bir gazetecinin attığı başlık halen geçerli. Zira o gazeteci gazetesine “Nevşehir’e Uzay Üssü mü Kuracaksınız” başlığını atmıştı.

Nevşehir merkez, ilçe ve beldelerde belediye başkan adaylığına soyunan isimlerin yerleşim merkezlerine katacakları değerleri öncelikla kamuoyu ile paylaşmaları gerektiğine dikkat çeken isimlerden biri de Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muammer Başer olmuştu. Kuru kuruya belediye başkanlığına aday olmanın, başkanlık koltuğuna oturma planlarının memleket yararına olmadığını dile getiren Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muammer Başer’in çağrısına şu ana kadar kulak verip bir tek projemiz var, Nevşehir’in sosyal, kültürel, ekonomik anlamda gelişmesi içinde bizde seçilmemiz durumunda şu projeyi hayata geçireceğiz diyebilen henüz bir aday çıkmadı.

Hal böyle olunca zaten seçim değil geçim derdinde olan Vatandaşın sorgulamadığı bu durum anlaşılan bu yerel seçimde de adayların insafına bırakılmış durumda.