Nevşehir Gönüllü Eğitimciler Derneği kurucu başkanı Serhat ULUER, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Uluer, Hayatta en büyük şans iyi bir öğretmene rastlamaktır. Biz rastladık çünkü bu milletin adsız kahramanları öğretmenlerimiz her gün yeni bir destan yazmak için iş başı yapıyor. Biliyorum ki bu bir meslek değil, bu bir yaşam tarzı. Bir çocuğun kalbine, hayatına dokunabilmek, gönlüne girebilmek, onların gözlerindeki gülümsemeye sebep olmak kadar değerli bir şey yok. Öğretmenlik mesai vermek değil; sevgini, aklını, zamanını, uykularını kısacası her şeyini vermektir.

 Her şey bizim elimizde. Neticede zamanına mühür vurmuş her büyük insanın hayatında özel bir öğretmen bulunmadı mı?

Boşa geçen bir dakikanın hesabı var. Ama en büyük hesap boş geçilen es geçilen öğrenci olacak. Hiçbir çiçeği diğerinden ayırmadan sulayan bir bahçıvan gibi uğraşacağız çocuklarla, sevginin verdiği sabırla düşeceğiz üzerlerine. En büyük ve en güzel muallimin izinde olan bizler, Hz. Peygamberimizin insan eğitimindeki evrensel ilkelerini tatbik ederek işleyeceğiz öğrencileri. İşte o zaman belki kitaplara geçmeyecek ama arş-ı alaya ulaşacak bir destan yazacağız.

Hiçbir çocuğumuz yolda kalmasın, hiçbir öğretmenimiz sahipsiz olmasın şiarıyla hareket eden Nevşehir Gönüllü Eğitimciler Ailesi olarak, öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik ediyor, gelecek günlerin eğitimdeki sorunların azaldığı, millet ve ümmet ufkunda bulutların dağıldığı, özlenen neslin temellerinin atıldığı günler olmasını temenni ediyoruz.