AK Parti’nin yıllardır Kızılcahamam’da gerçekleştirilen istişare toplantılarının yeni mekanı son dönemlerde Afyon oldu. Bu hafta sonu düzenlenecek kampa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti kurucular kurulu üyeleri, MYK üyeleri, bakanlar, kadın ve gençlik kolları başkanları ve üyeleri katılacak. 

AFYONKARAHİSAR'IN AK PARTİ İÇİN ÖNEMİ​
İlk dönemlerde Ankara Kızılcahamam'ın başkente olan yakınlığı ve geçmiş alışkanlıklar sonrasında yer değişikliğine karar verilmesinin ardından AK Parti istişare toplantılarının Afyon'a taşınmasının bir nedeni vardı.
Evet, Afyonkarahisar'ın AK Partililer ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından "çok özel" bir yeri var.  Erdoğan ve AK Parti kurmayları 2001 senesinde Afyon İkbal Otel'de partinin temellerini atmıştı. Eyvallah...
Peki, özellikle 2019'a doğru AK Parti ve yenilenme sürecinde atılacak Büyük değişimin yeni adresi neden Nevşehir olmasın? Ve neden bundan sonra Nevşehir Kapadokya bölgesi Erdoğan için çok özel bir yer olmasın?

Havası, Suyu, Doğası ile her yönden Nevşehir büyük Avantaj!
Oysaki, Türkiye'nin En İyi Kamp yeri tartışmasız Nevşehir Kapadokya bölgesi...
Nevşehir'de Kozaklı, Avanos, Ürgüp , Uçhisar, Göreme, Mustafapaşa ve daha bir çok özel yerler bu tür organizasyon için herşeyi ile hazır...

Peki Neden Kapadokya Olmaz? Olabilir...
Öyleyse Neden Kapadokya Olmasın? Elbette olur...


Türkiye'nin göbeğinde 81 vilayete olan yakınlık avantajı (Yol) -
Başkent Ankara'ya olan yakınlık
Hava Yolu - Kapadokya Hava Limanı
Sağlıklı otobanlar
Termal Kaplıcaları ve şifalı suları ile ünlü Kozaklı ilçesi ( Tesisler yeterli)
Tarihi doğası ve tüm güzellikleri nezih bir bölge Kapadokya ayaklarınızda...
Güvenli, nezih tarih doğa peri bacalarıyla ve balonlarıyla gök yüzü süslenmiş sizleri bekliyor
Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak üzerinde Avanos ilçesi, Ürgüp'ü, Uçhisarı,Göremesi,Kaymaklısı,Özkonak'ı, Mustafapaşası,Ortahisarı ile Bu şehir bunu fazlası ile hak ediyor. 

Erdoğan, Kapadokya Semalarında...! 
Erdoğan, Kozaklı şifalı suyunu keşfetti.
Erdoğan Üç Güzellerde ... 


Şimdiye kadar hep memleket, hep millet davasıyla Nevşehir'e gelen Erdoğan ve kurmaylarının, dünyanın dört bir tarafından gelen yerli ve yabancı turistler, Yabancı Devlet Adamları kadar Kapadokya'ya gelerek dinlenmeye hakkı yokmu? Elbette var! İşte bu yüzden başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı ve kurmaylarını Nevşehir'e mutlaka bekliyoruz.

İşte daha önce FİB Haber Merkezimize Gümüşkentli bir okuyucumuz da bu konudaki önerisini dile getirmesinin ardından en son Nevşehirli genç girişimci Edip Avşar'da bu konudaki düşüncesini dile getirmiş.

"2019'a doğru AK Parti ve yenilenme çalışmaları neden Nevşehir olmasın. Ne olur sanki Ak parti bi kampıda Kapadokya'da yapılsa ... Destinasyon açısından bence süper olur. Reis bir balona biner, bir Avanosta kahvaltı, öğleden sonra bir Ürgüp üçgüzeller... Toplantı içinde termal kaplıcaları ile ünlü şifa kapısı Nevşehir'in Kozaklı ilçesi hazır. Ulaşım açısından daha merkezi ve daha çok dünyaya açık Afyon'a göre bir çok avantajları var. "

Bizce geç bile kalınmış bu teklifi birileri AK Parti kurmaylarına anlatmalı? Biz FİB Haber merkezi olarak bu önerimizi paylaşıyoruz. Tabiki bu teklifi Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Nevşehir'in Milletvekilleri, Yerel Yönetimler ve Parti teşkilatı götürecek. Hazırlanacak raporda Neden Nevşehir Kapadokya olması gerektiği en ince ayrıtılarıyla yer alacak.



Ateş ve suyu efsaneye dönüştüren, lavların bir mucize yarattığı dünyanın adı Kapadokya, tam 60 milyon önce Erciyes Dağı, Hasan Dağı ve Güllü Dağ’dan püsküren lavların yüzeyde yumuşak bir tabaka oluşturması, zamanla bu tabakanın yağmur ve rüzgarın aşındırmasıyla oluşmuş. Bugün herkeste hayranlık uyandıran bir masal dünyası olan Kapadokya, tarihi kalıntıları, doğanın sunduğu güzellikleri ve hikayeleriyle gerçek bir efsaneye dönüşmüş. Sakin, duru ve kırılgan görünümünün ardında koruduğu değerleriyle Neden Kapadokya?  diyorsanız işte cevabı:

Kapadokya'ya Gitmek İçin Size Bir çırpıda 10 Neden...

1 - Doğaüstü bir güzellik...
Tam 60 milyon yıl önce Toroslar'ın yükselmesi ve kuzeydeki Anadolu Platosu'nun sıkışmasıyla birlikte, Erciyes, Hasandağı ve ikisinin arasında kalan Göllüdağ, bölgeye lavlar püskürterek platoda birikmiş ve küller yumuşak bir tüf tabakası oluşturmuştur. Milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgarın aşındırmasıyla ortaya çıkan sert bazalt kayasından koniler oluşarak, bugün 'Peri Bacaları' dediğimiz doğal oluşumları yarattı.
2 - Tarihi bir hazine değerinde...
Hititler'in Eski Yunanlılar'ın, Bizans'ın, Selçuklular'ın ve Osmanlı İmparatorluğu'nun etkisinde milyonlarca yıllık bir tarihi ve kültürel birikimi olan Kapadokya'nın saklı her köşesinden hayranlık uyandıran kültürel değerler ortaya çıkıyor. Hristiyanlığa ve Müslümanlığa ait yazıtlar, kilise ve camilerle çevrili Kapadokya'nın her köşesinde asırlık kültür birikimleri var.
1
3 - Gizemi çözülemeyen yeraltı şehirleri...
Kapadokya'nın görünen kısmı kadar görünmeyen kısmında da kültürel zenginlikler yer alıyor. Sayıları 150 -200 olan yeraltı şehirleri 25.000 km² 'lik bir alana yayılıyor. Yeraltı şehirlerinin büyük bir kısmı, yumuşak volkanik tüflerin derinlemesine oyulmasıyla oluşturulmuştur. Yerin altında inşa edilen şehirlerin hangi tekniklerle yapıldığı hala kesin olarak bilinmiyor. Bölgede Derinkuyu, Özkonak, Kaymaklı gibi yeraltı şehirleri ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.
4 - Balon turu ve Kapadokya...
Kapadokya'nın nefes kesen gerçeküstü manzarasını seyretmenin birçok yolu var. Bunlardan biri de bölgeyi kuşbakışı izlemek. Balon turu denince akla gelen Kapadokya'nın silüetini balon üzerinde gezerek seyretmenin keyfini yaşamak gerekir. Gündoğumuyla birlikte başlayan balon turu unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.
5 - Tarihi kayalıklarda konaklayın...
Kapadokya Bölgesi’nde yer alan birçok butik otel, orijinal oyma kayalıklara inşa edilmiş. Eski mahallelerin, evlerin içini aslını bozmadan dekore ederek hayata geçiren otellerin peri masalını anlatan ambiyansında zamanda bir yolculuğa çıkıyorsunuz.
2
6 - Otantik bir atmosferde Spa keyfi...
Kapadokya'nın sakin ve telaşsız hayatının keyfi, Kapadokya'nın güzelliğine bakan teraslarında ve havuzlarında daha da çekici bir hal alıyor. Kapadokya’daki butik otellerin mistik atmosferi kadar bünyelerindeki Spa merkezleri de görülmeye değer. Tarihi oyma kaya odalarına inşa edilen masaj odaları, havuz ve jakuzileri bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirirken aynı zamanda tarihsel ambiyansıyle etkiliyor.
7 -Doğal mucizenin açıkhava müzesi...
3.yüzyılda Kapadokya Bölgesi'ni rahipler bölgeyi dini düşünce ve yaşantının canlı bir merkezi haline getirmiş ve 4. yüzyılda Kapadokya üç büyük azizin memleketi olarak anılmaya başlamıştır. Bu üç azizden Kayseri Psikoposu olan Basil, sofu bir hayatı tercih etmeyerek köy ve kasabalardan uzakta, toplumların manevi sığınak yeri denilebilecek küöük yerleşim yerleri kurmuştur. Bugün Göreme Açık Hava Müzesi olarak ziyarete açık olan olan, maneviyata ağırlık veren eğitim sisteminin başlatıldığı bölgeyi işaret ediyor. Tokalı Kilise, Rahibeler ve Rahipler Manastırı, Aziz Basil Şapeli, Elmalı Kilise, Azize Barbara Şapeli ve Yılanlı (Aziz Onuphrius) Kilise görülmesi gerekenler listesinin başında yer alıyor.
8 - Sanatsal ve kültürel güzellikler...
Yöresel izlerle bezenen kaftanlar, el işi kilimler, toprak testiler Kapadokya'nın kültürel hazinelerinden birkaçı. Yalnızca Kapadokya'da bulabileceğiniz özel yapım testiler ve kilimler özellikle yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Doğal mucize olarak nitelendirilen ve harika bir akustiğe sahip olan oyma kayalıklarda düzenlenen konserler Kapadokya'nın sanatsal yönünü de ortaya çıkarıyor. Dünyanın her yerinden gelen misafirlerini ağırlayan Kapadokya'da, bölgenin tarihini ve kültürünü anlatan Türk geceleri düzenleniyor.
3
9 - Türk mutfağının lezzetleri...
Dünya mutfakları arasında merak edilen Türk mutfağının en güzel örneklerini Kapadokya’da bulacaksınız. Çelti kebabından, testi kebabına, kabak çekirdeğinden yörede yetiştirilen üzüm bağlarına kadar birçok lezzet sizi bekliyor. Bölgeye özel şarap çeşitleri ise Kapadokya seyahatinin ödülü olarak kabul edilebilir.
10 - Kapadokya’da safari turları...
Silüetiyle nefes kesen Toros'ları dolaşmanın, toprak parkurda bir serüven yaşamanın ve Kapadokya'nın büyüleyici peribacaları, mağara evleri, kaya kiliseleri ile manzaralarını göreceksiniz. Bazen trekking yaparak zorlu patika yollardan geçecek, bazen henüz kimsenin farkına varmadığı manzaraları keşfedebilirsiniz.

İşte Türkiye'nin dört bir tarafından dinlenme tatil ve şifa bulmak için Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki Termal Otelleri tercih edenler farklı altarnatifleriylede yeniden doğmuş gibi oluyor.

Bir çok hastalığa iyi geldiği bilinen mucizenin sırrı Kozaklı suları ile Cildiniz de yumuşacık oluyor.
İster eşiniz ister çocuklarınız yada arkadaşlarınızla gelin. Ailenizle birlikte kamp ve tatil için stresten uzak ruhunuzu dinleyin. Kozaklı şifa suları ile kendinize zaman ayırın ve kendinizi yenileyin ...