NEVŞEHİR(MHA) Avanos’ta özellikle okullara ve öğrencilere yaptığı yardımlarla tanınan hayırsever Ahmet Ağca’ya eğitimciler plaket verdi. Geçtiğimiz günlerde yapılan Avanos Sempozyumunun kitaplarının basımı için de yardımlarını esirgemeyen Ahmet Ağca’ya okula ve eğitim alanına yaptığı yardımlar için Alaettin İlkokulu tarafından plaket takdim edildi. Okul müdür vekili Hüseyin Solmaz tarafından Ağca’nın evinde takdim edilen plaket, Ağca’ya yaptığı yardımlar için verilen diğer plaketler arasındaki yerini aldı.

Ahmet Ağca yardımlarını bundan sonra da devam ettireceğini belirterek kendisine sunulan plaket için teşekkür etti. Ağca, plaketlerin bir kısmını hatıra kalması için çocuklarına verdiğini söyledi.

Ahmet Ağca, önümüzdeki günlerde Avanos Hükümet Binasına asansör yaptırmak için girişimlerde bulunarak yardım yapacağını, hayalinin gerçekleşmesi halinde kendisini ve yukarı katlara çıkmakta zorlanan yaşlılarla engellileri bu zorluktan kurtarmak istediğini de sözlerine ekledi.

Ağca’ya, Avanos Sempozyumuna katkılarından dolayı da sempozyum kurulunca plaket sunulmuştu.

1 Haziran 1931 tarihinde Avanos’ta doğan Ahmet Ağca 6 çocuklu ailenin 2. çocuğudur. İlkokulu Kızılırmak ilkokulunda tamamlayan Ağca babası merhum İsmail Ağca’nın yanında kalfalık ve ustalık yaparak halı ipi ve boyası satışı ile uğraşmıştır. 1965 yılında Almanya’ya giden Ağca 1994 yılına kadar orada mobilya işçiliği yaparak geçimini sağlar. Ağca, emekli olduktan sonra yerleştiği memleketi Avanos’ta hayatını sürdürmektedir.