Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından 29 Aralık 2017 tarihinde Toplam 13.000.000,00 TL bütçe ile Küçük Ölçekli Altyapı ve Sosyal Kalkınma başlıklarında ilan edilen 2017 Yılı Mali Destek Programlarının tanıtım toplantıları 08.01.2017 tarihinde Kırıkkale’de başladı.
 
Toplantı; Kırıkkale Valisi ve AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. İlker Haktankaçmaz başta olmak üzere, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşları, Üniversite, mesleki eğitim kurumları, OSB ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Valilik Konferans Salonunda yapılan toplantının açılışında söz alan Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol, Ahiler Kalkınma Ajansı toplam destek miktarının 13.000.000,00 TL olan 2017 Yılı Mali Destek Programlarını, 29.12.2017 tarihi itibariyle Küçük Ölçekli Altyapı ve Sosyal Kalkınma başlıklarında ilan ettiğini hatırlattı.
 
TR71 Bölgesi’nin sanayi, turizm ve sosyal-kültürel hizmetler altyapısının güçlendirilmesi yoluyla bölgenin rekabet gücünün artırılmasını amaçlayan Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programının toplam bütçesinin 10.000.000,00 TL olacağını belirten Genel Sekreter Vekili Varol, eğitimde hizmet kalitesinin artırılması, dezavantajlı/ kırılgan grupların sosyal sermayesinin artırılması ve toplumsal problemlerle mücadele yollarının geliştirilmesini amaçlayan Sosyal Kalkınma Mali Destek Programının toplam bütçesinin ise 3.000.000,00 TL olacağını söyledi.
 
Daha sonra kürsüye davet edilen Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz ise proje çalışmaları konusuna verdiği önemi bir kez daha vurgulayarak şunları söyledi; “ Daha öncede farklı toplantılarda bir araya geldik. Gerek Konya Ovası Projesi (KOP), gerek Ahiler Kalkınma Ajansı’nın bundan önceki toplantıları, gerekse tüm Kırıkkale olarak sivil toplum kuruluşlarımızla, kamu kurum temsilcilerimizle özellikle projeli çalışma konusuna verdiğimiz önemi sizlerle paylaşmıştık. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerimizle ayrıca bir toplantı yapmıştık ve o toplantıda özellikle şunun altını çizmiştim ‘Kamu kurumlarımızı projeli çalışma konusunda belli bir aşamaya getirdik’. Özellikle kamu kurumundaki arkadaşlarımız hakikaten çok gayretli bir şekilde güzel projeler ortaya çıkardılar. KOP idaresinden aldığımız paralar kaynak olarak çok ciddi miktarda arttı. Ahiler Kalkınma Ajansından aynı şekilde, diğer proje kaynaklarından aynı şekilde.” dedi.
 
Vali Haktankaçmaz konuşmasının devamında, “Aynı başarıyı sivil toplum kuruluşlarımız için yakaladığımızı söyleyemeyiz. Onun için bunlarla alakalı sebeplere eğilmemiz lazım. Sivil toplum kuruluşlarındaki arkadaşlarımız eğitim yetersizliği başta olmak üzere proje hazırlama konusunda bazı hususlar ifade etmişlerdi. Biz şimdi onunla alakalı olarak sadece bu toplantı bağlamında değil ama genel olarak proje hazırlama konusunda sivil toplum kuruluşundaki arkadaşlarımızın, temsilcilerimizin eksiğinin giderilmesi için bir çalışma başlattık ve eğitimlerimizi de önümüzdeki aydan itibaren vermeye başlayacağız. ”şeklinde konuştu.
 
Toplantı AHİKA Program Yönetim Birimi Başkanı Muhlis Kanık tarafından gerçekleştirilen her iki programın ayrıntılarının anlatıldığı sunumla devam etti. Toplantı, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.
 
İlki Kırıkkale’de gerçekleştirilen 2017 Yılı Mali Destek Programlarının Potansiyel başvuru sahiplerine anlatılacağı “Bilgilendirme Toplantıları” AHİKA sorumluluk bölgesinde diğer illerde de devam edecek.
 
İller Toplantı Yeri Tarih Saat
Aksaray Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası 15 Ocak 14:00
Kırşehir Neşet Ertaş Kültür Merkezi 10 Ocak 10:00
Nevşehir Ahiler Kalkınma Ajansı 12 Ocak 14:30
Niğde Niğde Ticaret ve Sanayi Odası 11 Ocak 14:30