Türkiye’nin gelecek 5 yıl içinde ulaşmak istediği hedefleri ortaya koyacak olan On Birinci Kalkınma Planı (2019-2023) hazırlıkları, T.C. Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda planlanan geniş katılımlı Özel İhtisas Komisyonları ve toplantıları Türkiye’deki 81 ille birlikte Ahiler Kalkınma Ajansı sorumluluk alanı olan TR 71 Bölgesi’nde de başladı.

İlk toplantı ise 12 Şubat 2018 tarihinde Nevşehir’de bulunan Ahiler Kalkınma Ajansı Merkez Binası’nda gerçekleştirildi.
 
Açılış konuşması ile başlayan toplantıda katılımcılar tarafından paydaş anketi dolduruldu. Daha sonra ihtisas masaları oluşturularak AHİKA Uzmanları tarafından paydaşların görüşleri alındı.
 
11. Planın güçlü ve yaygın bir toplumsal ve kurumsal sahipliliğinin oluşturulması, yerel ve merkezi düzeyler arasında bilgi ve görüş alışverişinin alınması, politikaların isabetli şekilde belirlenmesi ve temel kalkınma önceliklerinin tespit edilmesi için kalkınma ajanslarının koordinasyonunda 81 ilde ilgili kurum ve kuruluşların, kadınların ve gençlerin katılımıyla düzenlenen toplantılar 13 Şubat 2018 Salı günü TR71 Bölgesi’nde Niğde’de devam etti.
 
14 Şubat 2018 Çarşamba günü Aksaray ve Kırıkkale’de eşzamanlı olarak gerçekletirilecek olan toplantılar Perşembe günü Kırşehir’de devam edecek. Çalıştaylar 16 Şubat Cuma günü gerçekleştirlecek olan üniversiteler oturumu il sona erecek.
 
Ayrıca,toplumun tüm kesimlerinin plandan beklentileri ile katkılarını plana yansıtabileceklerianket çalışması devam ediyor. Vatandaş anketine http://kbanket.kalkinma.gov.tr/index.php/471624/lang-tr uzantılı adresten ulaşılabilecek.