Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın fuar alanında “Turkey Home” adıyla kurduğu ve ülkemizin önemli turizm destinasyonları ve şirketleri ile 108 m2’lik stantta AHİKA kendine ayrılan alanda hem kendini hem de Kapadokya bölgesini katılımcılara tanıtma imkanı buldu. Dünya genelinden tur operatörleri ve Çinli vatandaşlardan büyük ilgi gören stantta, AHİKA uzmanları katılımcılarla birebir gerçekleştirdikleri görüşmelerde Kapadokya’nın Dünya’da kültürel, tarihi derinliği ve doğal güzellikleriyle bir benzerinin daha olmadığını, doğa, inanç, kültür, termal, sağlık ve balon turizmi gibi turizm çeşitliliğine sahip olduğunu, bu nedenlerle de her yıl dünyanın farklı ülkelerinden 2 milyondan fazla turistin Kapadokya’yı ziyaret ettiğini anlattılar.

 

Ayrıca Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih YILDIZ, Daily China adlı yayın kuruluşu ile gerçekleştirdiği röportajda, Ajans çalışmaları hakkında bilgi verdi ve Kapadokya’nın dünyadaki eşsiz turizm destinasyonları arasında yer aldığını anlatarak Çinlileri Kapadokya’yı görmeye davet etti. 

 

27 Haziran 2014 tarihinde başlayan ve 80 ülke ve dünyanın birçok yerinden firma, otel ve medya kuruluşlarının katıldığı fuar 3 gün sürdü.

 

Fuarın son günü ise, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür yardımcısı Ramazan Bahadır ÇOKÇEVİK, Pekin Kültür ve Turizm Ataşesi Tayfun ŞENERr, Ahiler Kalkınma Ajansı Tanıtım ve Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Melike AYGÜN ÇAKIROĞLU, resmi yetkililer ve turizm firmalarından temsilcilerin katılımıyla Türk grubu arasında bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Genel bir durum değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda Çin Halk Cumhuriyeti’nde turizm ve tanıtım alanındaki sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı ve bazı ilke kararlar alındı.