Bu doğrultuda, "Enerji" ve “Çevre ve Altyapı” alanlarında Türkiye, bölge ve bölge illerindeki mevcut duruma ilişkin güncel verilerin toplanması ve analizi, bu alanlara ilişkin potansiyeller, altyapı ve kaynaklar, gelişme eksenleri ve geleceğe dönük stratejilerin ortaya konulması, önceliklerin belirlenmesi ve öneriler sunulması amacıyla bölge üniversiteleri ile işbirliği yapılmasına karar verilerek, protokoller imzalandı.

 

 

İlk olarak Enerji alanında yapılacak araştırma ve analiz çalışmaları için Niğde Üniversitesi ile 07 Mart 2013 tarihinde protokole imza atıldı. Protokolü,  Niğde Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Ahiler Kalkınma Ajansı adına Ajans Genel Sekreteri M. Fatih Yıldız imzaladı.

 

 

Ardından,  Çevre ve Altyapı araştırma ve analiz çalışmaları ile ilgili protokol ise Kırıkkale Üniversitesi’nde 08 Mart 2013 tarihinde, Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve Ajans Genel Sekreteri M. Fatih Yıldız tarafından imzalandı.

 

 Söz konusu hizmet alımları ile TR71 Düzey 2 Bölgesi’nde (Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri) enerji, çevre ve altyapı alanlarında mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerileri, yapılan çalışmalar ile 2014-2018 yıllarına ait hedefler ve stratejiler belirlenecek. Her iki çalışmaya ilişkin raporların 2 ay içerisinde tamamlanarak Ajans’a teslim edilmesi öngörülüyor.