Organizasyon,  Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Aksaray Valisi Selami Altınok, AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, AHİKA Tanıtım ve Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Melike Aygün Çakıroğlu, Türk Hava Yolları Bölge Müdürü Osman Taha Küçük ve Kapadokya Bölge’sinden 15 turizm firması temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kuala Lumpur’da Büyükelçilik ziyareti ile başlayan organizasyon, Malezyalı 75 turizmcinin katıldığı toplantı ile devam etti.  Kuala Lumpur Impiana Otel'de Türk ve Malezyalı turizm acentalarının katılımı ile  "Let's Go Cappadocia!" sloganıyla gerçekleşen toplantıya Malezya basını da büyük ilgi gösterdi. Tanıtım organizasyonuna Türkiye Cumhuriyeti Kuala Lumpur Büyükelçiliğini temsilen Büyükelçilik Maslahatgüzarı Ahmet Doğan, Basın Müşaviri Bora Er, Ticaret Müşaviri Esat Durak ve İkinci Katip Bahar Doğan katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, "Bu insanlık mirasını görmek üzere ülkemize her yıl 30 milyondan fazla turist gelmektedir. Bu değerleri görmek adına daha fazla Malezyalı turisti ülkemizde görmek istiyoruz. Bu itibarla Ahiler Kalkınma Ajansı olarak sektör temsilcilerini bir araya getirmek üzere söz konusu etkinliği düzenlemiş bulunuyoruz" dedi.

Toplantıda ayrıca, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız tarafından  Kapadokya Tanıtım Sunumu ve Kapadokya Bölgesi’nden giden turizmciler tarafındankendi tanıtım sunumları yapıldıktan sonra, Malezyalı turizmciler ile bire bir iş (Business to Business) görüşmelerinde bulunuldu.

Organizasyonun ikinci bölümü 24-25 Kasım tarihlerinde Singapur’da gerçekleştirildi. Singapur’da yine Türk Büyükelçiliği’nin ziyareti ile başlayan organizasyon, Endonezya’dan 20 ve Singapur’dan 80 turizmcinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantı ile devam etti. Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak’ın açılış konuşması ile başlayan toplantılarda, “Kapadokya Tanıtım Sunumu”, Bölge turizmcileri tarafından da kendilerini anlatan sunumların  devamında Bölgeden giden turizmcilerle Singapurlu turizmciler arasında iş görüşmeleri yapıldı.