Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı 18 Ocak 2016 Pazartesi günü Aksaray’da bulunan Zinciriye Medresesi’nde gerçekleştirildi. 

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Başkanlığındaki toplantı, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantı öncesi Yönetim Kurulu Üyelerine Zinciriye Medresesi ve tarihi hakkında bilgi verildi. 

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır.

Geçtiğimiz ay, öne çıkan çalışmalar arasında; Niğde ili Ulukışla ilçesine bağlı Çiftehan’da gerçekleştirilen 13. Kalkınma Kurulu Toplantısı sayılabilir. Bu toplantıda Kalkınma Kurulumuzun başkanlık seçimi yapılmış ve Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsmail Ördü Kalkınma Kurulu Başkanı olarak seçilmiştir.           

Ayrıca, Kırşehir ilinde kadına yönelik alanda çalışan personel için “Eğiticilerin Eğitimi”  ve Nevşehir Avanos ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden öğretmenlere ve Nevşehir Valiliğine bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan personele “proje planlama eğitimi” verilmiştir.

            Yine geride bıraktığımız 1 aylık dönemde; Aksaray ilinde 1 sınıf, Kırıkkale ilinde 2 sınıf, Kırşehir ilinde 2 sınıf düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde, 147 kişi sertifika almaya hak kazanmıştır. 

Bildiğiniz gibi Ajansımızın yürüttüğü faaliyetler arasında “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” önemli bir yer tutmaktadır. Paydaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda Ajansımız, Ticaret ve Sanayi Odaları, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile Girişimcilik Eğitimleri düzenlenmesi planlanmaktadır. Bugünkü toplantımızda bu konu ele alınacaktır. 

Gelecek ay yapılması planlanan çalışmalar arasında öne çıkan en önemli madde;  2016 Yılı Mali Destek Programının ilan edilecek olmasıdır. Ayrıca, TR71 Düzey 2 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planının tanıtım faaliyetleri yapılacaktır.

Önümüzdeki bir aylık dönemde Aksaray ilinde; Otomotiv Yan Sanayi İhtisas OSB Fizibilite çalışmasının gerçekleştirilmesi ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin başlaması planlanmaktadır. 

Toplantımız diğer konuların görüşmesiyle sona erecektir.

Toplantı öncesi ayrıca AHİKA tarafından hazırlanan 2014- 2023 Bölge Planı basın mensuplarına tanıtıldı.

AHİKA Yönetim Kurulu Üyeleri toplantı sonrası Zinciriye Medresesi ve 2011 Mali Destek Programları kapsamında AHİKA tarafından desteklenen Azm-i Milli Sanayi ve Bilim Müzesi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı.