AHİLİK HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

NESOB BAŞKANI ÖRDÜ; “AHİLİK,TÜM İNSANLIK İÇİN İDEAL BİR YAŞAM BİÇİMİ”

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(NESOB) Başkanı İsmail Ördü, Ahiliğin sadece esnafların yaşam biçimi değil, tüm insanlar için bir yaşama biçimi olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Nevşehir’de Ahilik Haftası kutlamaları başladı. Haftanın başlaması nedeniyle Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtına NESOB Başkanı İsmail Ördü, çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel’in yanı sıra, şehir merkezi ve ilçelerdeki çeşitli oda başkanları ve çeşitli meslek kollarında eğitimlerini sürdüren öğrencilerin de katıldığı törenin açılışında konuşan NESOB Başkan ı İsmail Ördü, ahiliğin esnafların sadece üst bir kurulu olarak değerlendirilemeyeceğini belirtti. İnsanın açık tutması gereken  eli, kapısı ve sofrası ile kapalı tutması gereken gözü, dili ve beli gibi nasihatlerin sadece esnaflar için geçerli bir yaşam sistemi olmadığını vurgulayan Ördü, “Ahilik sadece esnaflar için bir yaşam biçimi değil, tüm insanlığın daha düzeyli bir hayat sürmeleri için gerekli bir yaşam biçimidir. ”dedi.

Törende daha sonra Ahilik Haftası kutlama komitesi tarafından yılın ahisi olarak seçilen  ve 1953 yılından itibaren terzilik mesleğini sürdüren Hüseyin Neşeli’ye ödülü, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan tarafından takdim edildi.