Nevşehirli Eğitimci-Yazar Ahmet Belada, Diyanet İşleri Başkanlığı Başdanışmanlığı görevine atandı. www.fibhaber.com Köşe yazarlığıda yapan Sayın Ahmet Beleda, yaklaşık dört yıldır Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcılığı görevinde bulunuyordu. 

Nevşehirli değerli hemşehrimiz Ahmet Belada'ya yeni görevinde başarılar diliyoruz.

AHMET BELADA KİMDİR:
Eğitimci-Yazar. 2013 yılında Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı olarak atandı. Yıllarca çeşitli liselerde öğretmenlik yaptı. Nevşehir'de iki kuşak onun öğrencileri ile doludur. Sosyal kimliği ve önder misyonu ile toplum nezdinde sevilen ve sayılan birisi olmuştur. 2004 yılında yapılan mahalli idareler seçimlerinde Nevşehir Belediye Başkanı aday adayı oldu. 2011 Genel seçimlerinde Nevşehir Milletvekili aday adayı idi. Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yürüttü.Daha sonra Nevşehir Valiliği bünyesinde bir müddet görev yaptı. Şu anda Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekte.
Yazılı medyada birçok araştırma ve makaleleri yayınlandı. Çıktığı 1991 yılından beri İlkadım Dergisi'nde "Tarihe Yön Verenler" adı altında yazılar yazmaktadır. Belada, evli ve beş çocuk, üç torun sahibidir.