Ak Parti Ürgüp İlçe Başkanlığı ve Kadın Kolları Başkanlığı'nın organize ettiği Kadınlar Günü Programı Ürgüp Belediyesi sinema salonunda yapıldı.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Emine Zehra Turan'ın katılımıyla gerçekleştirilen program Ak Parti Ürgüp Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Eray Ezer'in Kur'an ı Kerim tilavetiyle başladı.
İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun okunduğu programda konuşan Ak Parti Ürgüp Kadın Kolları Başkanı Rüveyda İlhan, tüm kadınların bu özel gününü tebrik etti.
Ak Parti İlçe Başkanı Ali Özer, yaptığı konuşmada Kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir dönemde, İslam dininin yaygınlaşmasıyla kadına verilen değerden bahsederek tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar gününü tebrik etti.
Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'da Hayatın her alanında var olan kadınların, bugününü kutlayarak, Programın düzenlenmesinde emeği geçen ve salonu dolduran tüm katılımcılara teşekkür etti.
Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı ise, Kadınların sosyal hayatta daha fazla yer almasını temenni ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Maraşlı, Tüm Türkiye'de olduğu gibi Ürgüp'te de başlatılan okuma yazma seferberliğinde katılanların hemen hemen hepsini kadınların oluşturduğunu kaydetti..
Programa Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ak Parti Ürgüp İlçe Başkanı Ali Özer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Baki Yılmaz, bazı kurumların müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Program sonunda kitap dağıtıldı.