AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver yaptığı yazılı açıklama ile AK Parti'nin kuruluşunun 14. yıl dönümüni kutladı. 

AK Parti İl Başkanı Tanrıver yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti;

''2000’li yılların buhranlı döneminde ülkemize bir aydınlık gibi doğan AK Parti, kısa sürede halkımızın teveccühü ile yeni ufuklar açmış, uygulanan yeni modeller ile ülkemiz dünyada en hızlı büyüme sağlayan ülkeler arasında yerini almıştır. 14 yıl önce Türkiye’mizin hemen hemen her alanda yaşadığı temel sorunları geride bırakma kararlılığı ile kurulan AK Parti, bu süreçte; demokratikleşme, hukuk devleti ilkesinin pekişmesi, büyüme, sivilleşme ve özgürlükler anlamında ciddi reformlara imza atmıştır.
İnsan odaklı hizmet anlayışı içerisinde ülkemizin bayındırlık hizmetleri ile tanışması, yeni bir belediyecilik anlayışının getirilmesi, kent dokusunun düzeltilmesi, bireylerin barınma ihtiyaçlarının giderilmesi gibi hizmetler ifa edildi.
Ülkemizde yıllarca sorun haline gelen, laik-muhafazakâr, Alevi-Sünni, Sol-Sağ, Kürt-Türk ayrımları gibi suni meselelerin çözümü noktasında cesaretli adımlar atıldı. Böylece, yıllardır kendi içerisine izole olmuş, içine kapanmış bir Türkiye, yerini bu sayede “Bölgesinde Lider”, “Dünya’da Etkin” bir konuma bıraktı. Bu haliyle Türkiye artık gündemi belirlenen ülke olmaktan çıkıp gündem belirleyen bir ülke haline geldi.
Tarihi değerleri ile bağlantısı koparılmış, geçmiş ile irtibatını yitirmiş bir devletin, 14 yıllık süre içerisinde kendine geldiğine hep birlikte müşahede etme imkanı bulduk. Bu değişim ve dönüşümü yaşarken AK parti, güle oynaya geçmedi elbette ki bu engelleri. Ciddi engeller ortaya çıktı. Ama tüm bu engelleri halkın güçlü desteği sayesinde aşmayı başardı.
2023 vizyonunu kendine temel bir değer olarak ele alan güçlü Türkiye, birbiri ardına attığı ciddi adımlarla gelişmenin büyümenin ve kalkınmanın bir ve beraber olma ruhu içerisinde ortaya konulduğunu tüm çevrelere bir kez daha ispat etti. AK Parti hükümetleri döneminde gerek hükümet ve gerekse de yerel yönetimler alanında atılan ciddi ve doğru atılımlarla ülkemiz de ciddi bir hareketlenme yaşanmış ve bu hareketlilikle birlikte Türkiye’nin saygınlığı tüm dünya ülkelerince de takdire şayan bir çaba olarak değerlendirilmiştir.
Bu yüce davanın cesur ve kararlı evlatları olarak, ülkemizi daha da ileri ülkeler düzeyine ulaştırıp, daha modern şartlarda yaşayışımı sürdürme amacındayız.
Ülkemizdeki büyüme çıtasının daha da üst seviyelere ulaştırılmasını ana çalışma ilkesi olarak değerlendiren Partimiz, eğitimden sağlığa, ulaştırmadan imara kadar bir çok alanda gerçekleştirdiği reformlarla ülkemizi dünyanın 16 büyük ekonomisine sahip ülkesinden biri haline taşımıştır.
Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, kurulan ve Başbakanımız Hocamız Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu’nun önderliğinde siyasi hayatına devam eden Partimiz, ülke sevdasını en üst düzeyde hissedenlerin, partisi olarak, kurulduğundan bugüne kadar, hizmet siyasetinin adresi olmuş, gönüllerde taht kurmuştur. Bizler de AK kadroların neferleri olarak bu 14 yıllık süreç içerisinde Partimizin, kuruluşundan bu zamana kadar her bir kademesinde görev almış, İl Başkanlarımızı, İlçe Başkanlarımızı, Belde Başkanlarımızı, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımızı ziyaret ediyor, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Biz dün olduğu gibi, bugün ve yarında gönüllerin partisi olmaya, Halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğu inancıyla yolumuzda dim dik yürümeye devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle Partimizin kuruluşunun 14. yıldönümünü gönülden kutluyor, çıktığımız bu erdemli yolda, bir büyük dava haline gelen büyük Türkiye idealini hayata geçirmek için emek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum.
Son olarak, geçirdiğimiz bu süreçte yaşananları, oldukça yakından takip eden ve sağduyulu bir yaklaşım sergileyen halkımıza minnettarız. İnanıyorum ki bu büyük asil milletimiz, Hacıbektaş Veli’nin de söylediği gibi ‘Bir Olacağız, Diri Olacağız, İri olacağız’ temel prensiplerine bağlı kalarak, dünyanın önder ülkelerinden biri olan Türkiye’nin, yeni ufuklara açılmasında bizlere güç verecektir.''