AK Parti Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Nevşehir’in Avanos ilçesine yaptırılması planlanan TOKİ konutlarının AK Parti’nin Nevşehir’de planladığı yatırımlardan biri olduğunu söyledi.
AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Nevşehir’in Avanos ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılması kararlaştırılan yeni sosyal yaşam alanlarına ilişkin kamuoyuna bilgilendirmede bulundu.
Türkiye genelinde birbiri ardına oluşturduğu yeni yaşam alanları ile öncü olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)nin Nevşehir merkez başta olmak üzere ilçelerde de bu kapsamlı çalışmalar yaptığını hatırlatan Tanrıver, hiçbir şekilde ideolojik tavır içerisinde olunmadan her ilçemize eşit bir düzeyde ortaya hizmet götürüldüğünü ifade etti.
Nevşehir’in ilçeler bazlı olarak TOKİ’nin ilk olarak Hacıbektaş ilçesinde yeni yaşam alanları ihdas etmek suretiyle vatandaşlarımıza modern konutlar ürettiğini kaydeden Tanrıver, Ürgüp ilçesinde mimari yapının korunarak Türkiye genelinde örnek oluşturan çalışmalarını tamamlandığını vurguladı. Yine Gülşehir ilçesinde TOKİ konutlarının yapımının tamamlanma aşamasında olduğunu ve Nevşehir Merkezde binlerce aileye ev imkanının sağlandığının söyleyen Tanrıver, Avanos ilçesinde de AK Parti Nevşehir Milletvekillerimiz ile konut üretimi için her türlü hizmetinin tamamlandığına dikkat çekti.
Bu kapsamda Avanos’un CHP’li Belediye Başkanı’nın “Avanos TOKİ için bütün aşamaları en aşağından en yukarıya kadar bütün her işlemlerini biz takip ettik. Hiçbir siyasetçinin hiç kimsenin aracılığı ne de katkısı olmadı bu işte” şeklindeki kamuoyu bilgilendirme toplantısında sarf ettiği sözleri büyük bir şaşkınlık içinde öğrendiğini ifade eden Tanrıver şöyle konuştu:
“Avanos ilçemizde TOKİ’nin hızlı bir süreçte konut üretimi yapması adına geçtiğimiz AK Parti Belediyesi döneminde Ak Parti Nevşehir Milletvekillerimiz sayesinde köklü çalışmalar yapıldı. Bu çerçevede konut üretimi için gerekli çalışmalar Ak Partili belediyemiz ve Milletvekillerimiz tarafından takip edilerek bu hale getirildi. Ama görüyoruz ki CHP’li belediye başkanı, gerçekleştirilecek TOKİ konutları için her türlü girişimleri kendilerinin yaptığını belirten bir açıklamaya imza atmıştır. Hiç kimse bu hizmeti sahiplenmeye kalkmasın. Avanos TOKİ Ak Parti ile doğmuş ve Ak Pati sayesinde yapılacaktır. Hizmetlerimizde asla ideolojik bir tavır ortaya koymadık ve koymayız, çünkü bizde hizmet insan odaklıdır. İnsanların hangi siyasi düşünceye sahip olduğu bizi asla ilgilendirmez. Bunun en büyük örneği Hacıbektaş ilçemizdir. Hiçbir ilçemizde TOKİ konutları bulunmamasına rağmen, bölge halkından ve belediyesinden gelen istekler değerlendirilmiş ve Hacıbektaş ilçemizde Çilehane bölgesine yakın bir bölgede yeni yaşam alanları değerli halkımızın hizmetine sunulmuştur. Dolayısıyla diğer ilçelerde olduğu gibi Avanos ilçemizde de TOKİ konutları AK Parti hizmeti olarak kazandırılacaktır. Bu çalışmanın geçmişini unutarak siyasi kazanç sağlamaya çalışmak yakışmamıştır. 7 Haziran ve 1 Kasım Genel Seçim dönemlerinde Avanos’a TOKİ’nin kazandırılacağını defalarca dile getirdik, broşürlerle ilan ettik. AK Parti Nevşehir Milletvekillerimizin Turizm Bakanlığında imarını onaylatarak askıya çıkardığı TOKİ projemize 2 yıldır çalışarak bu noktaya getirdik demek yanlıştır. İdeolojik saplantılardan uzak bir hizmet anlayışı ile bundan sonraki süreçte de yatırımlarımız il genelinde farklı hizmet alanlarında ortaya konulmaya devam edilecektir.” dedi.