Aşure etkinliğine AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Seçen, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, AK Parti Nevşehir İl Kadın Kolları Başkanı Nihal Kutlar, AK Parti Nevşehir il Gençlik Kolları Başkanı Av. M.Rauf Yanar ve çok sayıda vatandaş katıldılar.

Yeni Mahalle Ragıp Üner Caddesi Ticaret lisesi karşısındaki tahta büfeler yanında kurulan standda gerçekleştirilen Aşure ikramı öncesinde Hafız Mahmut Kemikkıran dua etti.

Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti İl Kadın Kolları BaşkanıNihal Kutlar, İslam aleminde Muharrem ayının çok büyük bir öneminin olduğunu belirterek ve geleneksel hale getirdiklerinin altını çizerek, “Bildiğiniz gibi bu ayda birçok önemli hadise gerçekleşmiştir. Muharrem ayı aynı zamanda hicri yılın başlangıcıdır. Bu dönemde Peygamber efendimiz Mekke’den Medine’ye göç etmiştir. Müslümanlar Muharrem ayını Hicri yılbaşı olarak kabul ederler. Aşure Gününe özel önem veriyoruz. Bunun nedeni de Nuh Peygamber(as), gemisiyle hareket ettikten sonra yiyecek yemekleri olmadığı için buldukları kuru bakliyatları karıştırarak, bir yiyecek yapmışlardır. Yaptıkları bu yiyeceğin adına da aşure ismini vermişlerdir. Aşure o günden bu güne gelmektedir. Bizde AK Parti Kadın Kolları olarak her yıl olduğu gibi bu yılda Nevşehir'de aşura dağıtımı yaptık ve vatandaşlarımıza ikramda bulunduk” dedi. 

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti İl Teşkilatı olarak mübarek Muharrem Ayının ülkede yaşanan terör olaylarının son bulmasına vesile olmasını temenni etti.


Vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıtan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de, AK Parti Nevşehir Kadın Kollarımızın düzenlediği aşure programında Cuma namazı sonrası hemşerilerimize "Birlik ve beraberliğin simgesi olması adına, bütün güzelliklerin birlikte paylaşılması adına aşure ikram ettik. Nevşehirli Vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdiler. Emeği geçen ve bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.