AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mualla Tütüncü , Nazmiye Ceran, Nevin Kırım Yapakçı, Bahriye Emekli ve Ayşegül Uz ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, içimizden birileri olan, örnek hayat hikâyesine sahip üç farklı aileyi ziyaret etti.

AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yaptığı sıradışı ziyaretiyle güne damgasını vurdu. İyi günde, kötü günde diyerek başlanan evlilik hayatında, kötü günde nasıl bir kadın olunması ve aile olunmasını gösteren birbirinden farklı üç fedekar aile örneği...

Son yıllarda eş ve ailenin önemini gün geçtikçe yitirmeye durduğunu üzülerek izlemekteyiz. İncir çekirdeğini veya ceviz kabuğunu doldurmayacak konulardan boşanmaların artması, orta da kalan çocuklarımızın masum hikâyeleri, geleceğimiz konusunda endişelendiriyor.
Tüm bunlara inat hayata sımsıkı bağlanmış Elif gibi doğru ve dik, Vav gibi mütevazi İşte Nevşehir'imizden 
üç yaşam öyküsü;

Neşelendik...
İlk ziyaretimiz; Nuriye annemize oldu. Ev hanımı annemizin sıcacık yuvasına misafir olarak 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayarak bir buket çiçekle birlikte hediyelerini takdim ettik. Hoş sohbetleriyle neşelendik keyif aldık. Reisimizin selamını ilettik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile ziyaret ettiğimiz Nuriye annemizin gönlünü aldık ve gördük ki,
İnançlı onurlu dimdik ayakta duruyor.

Hüzünlendik ve Şükrettik...
İkinci durağımız; Ülkemiz insanının Ensar muhacir kardeşliğinin sözde değil, özde yaşanıldığının en güzel örneğinin sergilendiği Nevşehir'imiz de ki bir Afganlı ailemize oldu. Afganistan'daki iç savaştan kaçarak ailesiyle Türkiye'ye sığınan, kas ve kalp hastası 4 çocuğu ile birlikte yaşam mücadelesi veren Afgan Khalili ailesine konuk olduk. Ailenin en küçük çocuğu 4 yaşındaki Muhammed Khalili, 11 yaşındaki Zahra Khalili, 14 yaşındaki Mehdi Reza Khalili yakalandıkları hastalıktan dolayı yürümekte zorluk çekerken, 17 yaşındaki Sıddıgeh Khalili ise hastalığının ilerlemesinden dolayı artık yürüyemiyordu. Ayrıca, 4 yaşındaki Muhammed ve 11 yaşındaki Zahra’nın kalplerinde ise delik bulunuyor.
Kendisini her anne gibi evlatlarına adamış Afganlı Annemiz, Esentepe mahallesindeki bir binanın bodrum katında ki evlerinin küçük odasında bizleri ağırladı. Odanın duvarına asılan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi ise aslında herşeyi anlatıyordu.
  Her zaman mağdurun ve mazlumun yanında olan tüm dünya mazlumlarının lideri olduğunu bir kez daha tasdik ediyordu. Bu arada hasta yavrularımız için içimiz biraz buruktu. Allah kimseye çaresiz dertle sınmasın, tüm hastalarımıza acil şifalar versin. Rabbim Hastalanmadan Sağlımızın Sıhatini Bilmeyi Nasip Etsin Mevlam Bizlere..
Genç ve Fedakar Bir Anne...
Ve Üçüncü ziyaretimiz; Dilek hanıma ait, kendisi bir mobilya firmasında çalışıyor. 10 yıldır aynı mağazada istikrar abidesi olarak çalışıp ayakta durma gayretinde... 
İki yavrusu ile birlikte yaşayan örnek bir anne. Gündüz çalışıyor akşam hasta annesine bakıyor. Çocuklarına ve annesine moral vermek için dimdik ayakta ve ben yanınızdayım diyor duruşuyla. ‘Allah var keder yok’ diyor… Reisin selamını ilettiğimizde gözleri parlıyor. Rabbim Vatanımıza, Devletimize, Milletimize, Mehmetçiğimize ve Reisimize zeval vermesin diyor.

Bizde 8 Mart kadınlar gününü işte böyle kutladık... Reis'in selamı var diyoruz gönül kapılarını sonuna kadar açıyorlar bize....Onlar anlattı biz dinledik hep birlikte hem güldük hem ağladık. Ama samimice ama paylaşarak... Ve bir kez daha şahit olduk, "Kadın" olmanın zor ama ne kadar  kutsal olduğunu bunu bir kez daha anladık.

AK Parti Merkez ilçe teşkilatımız olarak bu üç örnek kadın ve üç mutlu aileyi 2018 yılı kadınlar günü dolayısıyla ‘ÖRNEK KADIN, MUTLU AİLE’ si seçerek, hediyelerini takdim ettik ve çiçekle kutladık. Nuriye annemize, Dilek hanıma ve Afganlı hanımefendiye, yüreklerindeki sınırsız sevgi sabır ve özveri için teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız.