Kazım Sunar yaptığı açıklamada, hükümet tarafından tesis edilmeye çalışılan barış sürecine dinamit koyup, ülkede ki barışı çıkarlarına uygun bulmayan yasa dışı bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırının, toplumda var olan birlik ve beraberlik duygusunu daha da pekiştirdiğini belirtti.

Sunar, bu hain girişim sonrasında duyarlı yaklaşım ortaya koyarak İl Başkanlığını ziyaret eden tüm sivil toplum örgütlerine, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlara teşekkür etti.

Sunar, "Ülkemizin her alanda dünya ülkeleri ile yarış etmesini ideolojik saplantılarından bir türlü kurtulamadıkları için istemeyen bir takım güçler, hain saldırıları ile ülkemizin önüne set oluşturabilecekleri düşüncesindeler. Ama artık bu aziz millet, bunlarında oyunlarını birer birer  bozuyor. AK Parti Genel Merkezi başta olmak üzere Adalet Bakanlığımıza karşı girişilen hain saldırı karşısında artık bu ülkede terör istemeyen duyarlı insanlarımız geçtiğimiz günlerde gruplar halinde AK Parti İl  binamızda bizleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Bu nedenle kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Birlik, beraberlik ve dayanışma gücümüz her zeminde bütünleşmeye daha da devam edecektir." dedi.

Sunar, partiyi ziyaret eden; “Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir İl Teşkilatı, Alemdar-İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Diyanet Sen Sendikası, Eğitim Bir Sen Sendikası,Enderun Eğitim Vakfı, Genç Yaklaşım Eğitim Kültür Ve Sanat Derneği,Karapınarlılar Derneği, Kervansaray Derneği, Kırçiçeği Aile Derneği

Mahmut Sami Ramazanoğlu Vakfı, Memur Sen Konfederasyonu, Mevlana Kültür Derneği, Muhtarlar Derneği,Semerkand Buhara Derneği, Nevşehir İlim Kültür Vakfı, Şuurlu Öğretmenler Derneği, Damat İbrahim Paşa Derneği, Nevşehir ili Hayırlı hizmetler Vakfı, Vatan Şehitleri Ve Gazileri Derneği’ne duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu,