Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 
Açıkgöz mesajında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün, kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik haksızlıkların ortadan kaldırılması, daha iyi yaşama ve çalışma koşullarını iyileştirme yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

Tarihimizin her döneminde etkin rol oynamış, bu tarihi birlikte yazdığımız kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Gününde çok farklı bir konumda olduklarının bilincinde ve minnettarlığı içindeyim. Zira Türk kadını dünyada misli görülmemiş bir fedakarlığın sembolü olarak bu farklılığa hak kazanmıştır. Bir toplumda kadına gösterilen saygı, verilen değer, hak ve sorumluluklar, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirlediği kanaatindeyim. Toplumsal gelişim ve ülkenin geleceğinin şekillenmesi adına daha fazla katılımcı olmalarını sağlamak için kadınların kullanacağı alanları açma görevi AK Parti hükümetlerine nasip olmuştur.

AK Parti iktidarı kadınlarımızın en ileri haklara sahip olarak toplumdaki yerlerini almaları için yoğun mücadele içerisinde. Bu amaçla çeşitli ekonomik, sosyal ve demokratik reformlar gerçekleştirdik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın öncülüğünde üretilen politikalar, özellikle kadına yönelik şiddete karşı geliştirilmiş olanlar sıfır toleransla uygulanıyor. 
AK Parti iktidarı olarak 11 yıldan beri kadın haklarını samimi ve kararlı şekilde savunduk. Kadının siyasette yer alması için mücadele verdik.  Sadece TBMM'de değil, il genel meclislerinde, belediye meclislerinde de kadınların daha fazla yer almasını sağladık.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Bu bağlamda  “Şahsım ve teşkilatlarım adına ülkemizin,Nevşehirimizn ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü içtenlikle kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.