​Filistin'e destek olmak için İş adamlarından oluşan 44 kişilik Nevşehir kafilesi ile birlikte Kudüs'e giden AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, burada dini ve tarihi mekanları da ziyaret ediyor. Milletvekili Açıkgöz, "Bizler aynı havzanın, aynı medeniyetin insanlarıyız. Bunun için Kudüs'teyiz" dedi.

Ziyaretinin ilk gününde Osmanlı şehri Yafa'da Büyük Camii ve Mahmudiye Camii'ne giden AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ecz. Mustafa Açıkgöz Başkanlığında 44 kişilik Nevşehir Heyeti, yine Osmanlı İmparatorluğu zamanında inşa edilen limanı ziyaret etti. Filistin ile medeniyet bağının olunduğuna işaret eden Açıkgöz, "Filistin ve Kudüs ecdatlarımızın eserleriyle dolu. Burada da gördük ki biz aynı medeniyetin, aynı coğrafyanın insanlarıyız. Filistin halkı ve Kudüs ile gönül bağımız var. Kudüs'te İsrail zulmü sürerken, bizim yerimizde oturmamız, buradaki zulme seyirci kalmamız düşünülemezdi. Dolayısıyla ata topraklarımızda kardeşlerimize destek için buradayız" dedi.

Açıkgöz, Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasını kabul etmeyeceklerini ifade ederek, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için olan önemine değindi. 


'YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ'
Filistin halkının yalnız olmadığına da vurgu yapan Milletvekili Açıklgöz, "Dünya her ne kadar buradaki İsrail zulmünü görmezden gelse de biz kardeşlerimizle beraberiz. Kudüs bizim için bir semboldür. Sadece tarihimiz açısından değil, dinimiz gereği de burayı yalnız bırakmayacağız. Kudüs ve Filistin meselesi bütün Müslümanların meselesidir. Bu nedenle dünyanın neresinde olursa olsun tüm Müslümanların Kudüs'e sahip çıkması ve buradaki kardeşlerimize destek olması gerekmektedir. Siyonistlerin işgali altındaki Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın cemaatini artırmalıyız. Vereceğimiz bu mesajla Kudüs'ü siyonist İsrail'e bırakmayacağımızı tüm dünyaya göstermeliyiz" diye konuştu.

Kudüs'te ziyaret edilecek yerler;

   KUDÜS
   MESCİD-İ AKSA
   KUBBET’US SAHRA
   ZEYTİN DAĞI
   SİON TEPESİ ( Davud A.S )
   EL HALİL
   BEYT LAHM
   LUT GÖLÜ
   NEBİ MUSA A.S
   ERİHA
   YAFA-  OSMANLI ESERLERİ     

Ayyıldızın gölgesinde, ecdadımızın izinde, birlik beraberlik içinde....
AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında; "Filistin’de Osmanlı medeniyetimizin güzel şehirlerinden Yafa şehrindeyiz. Gönlü geniş aziz Nevşehirli hemşerilerimizin dualarını getirdik."dedi.