Ak Parti Nevşehir Milletvekili  Murat Göktürk Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. Yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajında

"10 Kasım tarihi, Büyük Önder Atatürk’ü anma günü olduğu kadar O’nun kurduğu Cumhuriyete sahip çıkma konusundaki kararlılığımızı gösterdiğimiz gündür. Ömrünü, Aziz Milletimize ve Türkiye Cumhuriyeti’ne adamış olan Büyük Önder Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti var gücümüzle çalışarak sonsuza kadar korumak ve geliştirmek en önemli görevimizdir" ifadelerini kullandı.

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Ak Parti Hükümetlerinin Ülkemizi Atatürk’ ün gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak için çalışmakta olduğunu, “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” İlkesinden hareketle barış için, istikrar için büyük çabalar gösterdiğine değinerek, Milletimizi, birlik ve beraberlik içerisinde tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet olarak yaşatma kararlılığımız ve daha müreffeh bir ülkede yaşatma azmimiz sonsuza kadar sürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Şeklinde konuştu.