AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Ecz. Mustafa AÇIKGÖZ Mevlid Kandili vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

 Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun

Mevlid Kandili; insanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber olan Muhammed (SAV)’in doğmuş olduğu zamanda, dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlâksızlık artmış, Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti. Hz. Peygamberimizin doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıç oldu. Peygamberimizin dünyaya gelmesi ve ona peygamberlik vahiy edilmesinden sonra tebliğ ettiği İslâm dini ile insanlık aydınlandı, tek Allah inancı ile kalpler huzura erdi. Eşitlik, adalet ve kardeşlik anlayışı dünyaya hâkim oldu. Allah ve Resulü’ ne inanan toplumlar gerçek huzura kavuştu.  

Peygamber Efendimiz, ırk, dil, renk, coğrafya ayrımı gözetmeksizin hepimizi aynı Allah’a, aynı Kur’ an’ a, aynı peygambere inanan, aynı secdeye baş koyan, aynı kıblede istikameti bulan din kardeşleri olarak ilan etti. Fakat bugün bizler, insanlık ahlakını unuttuk, böylesi yüce bir vasfı çoğu zaman cehalete, menfaate, dünyalık değerlere kurban eder olduk. Rabbimizin, “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” (Enbiya 21) diye insanlara aydınlatıcı olarak gönderdiği Peygamberimiz, bizlere insanca yaşamayı, ahlakı, merhameti, şefkati, vicdanı, insafı, affı, sabrı ve hoşgörüyü öğretti.

 

Cennet vatanımızda, kutlu coğrafyamızda ve tüm dünyada Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’ in uyarıcı olarak Allah’ ın emir ve yasaklarını tebliğ ettiği; barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberlik içerisinde yaşama ahlakının bizlere örnek olmasını ve yaşantımızda tatbik edebilmesini Yüce Allah’ tan niyaz ederim.

 

Ümit ederim ki bu mübarek gün ve gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde gönül coğrafyalarımızda yeniden bir uyanışa vesile olmasını temenni eder, kandilinizi en kalbi duygularımla kutlarım.

 

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV) Efendimize, Al ve Ashabına salatu selam eyler, ortak dualarda buluşmayı temenni ederim.

 

Saygı ve selamlarımla…

 

Ecz. Mustafa AÇIKGÖZ

AK Parti Nevşehir Milletvekili

TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi