Nevşehir AK Parti de ilçe kongreleri hafta sonunda tamamlandı. Merkez ilçe başkanlığına artık resmen oturan Edip Avşar, AK Partinin kuruluşundan bu yana o koltuğa oturan en genç isim durumunda.

Partinin merkez ilçe başkanlığı koltuğunda uzun yıllar oturan isimler arasında H. Mehmet Güneş, 10 yıl o koltukta oturma başarısını gösteren Ahmet Yalvaç ve Salih Açıkgöz’ün ardından merkez ilçe başkanlığına atanan en genç isim olan Edip Avşar’ın partinin 2019 hedefleri doğrultusunda başarılı olup olmayacağını önümüzdeki yıllar gösterecek.

1983 Yılında Nevşehir’de doğan Edip Avşar, İlk ve Orta öğretimimi memleketinde tamamladıktan sonra Erciyes Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun oldu. Vatani görevimi Erzurum’da tamamladıktan sonra 2007 yılında aile şirketinde iş hayatına başladı. Şimşek Bims ve lojistik şirketinde işletme müdürlüğü görevini halen sürdüren AK Parti Merkez ilçe başkanı Avşar, 2011 yılında evlendi ve 2 evladı var. İş hayatı ile eğitim hayatının aynı anda devam etmesinin şehir ile üniversite kaynaşmasına fayda sağlayacağını düşündüğü için Nevşehir’de Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme bölümünde yüksek lisans yapmaya başladı. 2007 yılında mahalle temsilcisi olarak başlayan siyasi hayatına Merkez İlçe yönetimi ve İl yönetimlerinde aralıksız devam etti. 4 yıldır İl Seçim İşleri Başkanlığı görevini sürdürmekte iken 19 Ekim Günü Ak parti  Genel Merkezindeki istişareler sonucu Merkez İlçe Başkanlığı görevine getirildi.