AK Parti’de milletvekili aday listelerine son şeklini Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığındaki ‘üst kurul’ verecek. Temayül yoklamalarının ardından önceki gün de adaylık mülakatlarına başlayan AK Parti’de aday listelerine son şeklini Başbakan Davutoğlu başında bulunacağı ‘üst kurul’ verecek. Partinin gelecek vizyonuna ışık tutacak yeni dönem Meclis grubunu belirleyecek olması nedeniyle gözler şimdiden, 23 Mart’ta işbaşı yapacak bu karar ekibine çevrildi.

Tuzluk adaylara mülakat önlemi

Yeni Şafak Gazetesinin haberine göre Temayül sonuçlarının ardından mülakatlara geçen parti yönetimi, ikinci bir “tuzluk vekil” sürpriziyle karşılaşmamak için tedbiri baştan almaya başladı.
Paralel yapının AK Parti’ye sızmak için 7 Haziran seçimlerini kullanacağı bilgisi üzerine parti yönetimi işi baştan sıkı tutuyor. Aday adaylarını temayül yoklamasından sonra mülakata tabii tutan parti yönetimi burada paralel sızıntıları engelleyecek. Saha ve kamuoyu çalışmalarını yürütecek olan çalışma komisyonları, adayların paralel yapı ile bağlantılarının olup olmadığını belirleyecek. Üst Komisyon ise paralel yapının tespit edilen isimlerini aday göstermeyerek yollarını ayıracak.

AK Parti'de adayları belirleyecek 9 isim

Temayül yoklamasının sonuçları, alt ve ana komisyonların değerlendirmeleri, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında oluşacak üst kurula sunulacak. Başbakan Davutoğlu’nun başkanlığındaki üst kurulda Mehmet Ali Şahin, Süleyman Soylu, Mustafa Şentop, Haluk İpek, Mahir Ünal, Mustafa Ataş, Abdurrahim Boynukalın, Azize Sibel Gönül yer alıyor.
4'er kişilik 12 alt komisyon, 6 bin 223 aday aday ile mülakatları yüz yüze gerçekleştiriyor. 11’i AK Parti Genel Merkezi’nde, biri ise İstanbul’da görev yapacak komisyonlar, bu elemeyi de aşan aday adaylarına ilişkin görüşlerini raporlaştıracak. Bu raporlar, mülakatları yapan genel başkan yardımcıları ve genel sekreterden oluşacak alt komisyonda bir kez daha değerlendirilecek. Son kararı verecek olan üst kurul tüm değerlendirmeler ve raporlar doğrultusunda son kararı verecek. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın'ın genç adayların belirlenmesinde Kadın Kolları Genel Başkanı Azize Sibel Gönül'ün raporlarının ise kadın adayların belirlenmesinde etkili olacak.


Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.