NEVŞEHİR(MHA) 7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyon pazarlıklarına girişen üç siyasi Partiden ses seda yok. Nevşehir’deki bu üç siyasi parti teşkilatlarının ne il başkanları, ne de Milletvekilleri meclisteki pazarlıkları sessiz sedasız takip ediyor.

Milletvekilliği genel seçimlerinin ardından Nevşehir’de % 10 dolayında oy kaybına rağmen yine birinci parti olarak çıkmayı başaran AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıverdi ile seçimlerin ardından yeniden meclise gitmeye hak kazanan Milletvekili Murat Göktürk ve 55 Milletvekili aday adayı içerisinden gösterilip seçilen Mustafa Açıkgöz’ün sessiz sedasız bekleyişleri sürüyor.

Çok büyük bir olasılıkla AK Partinin yeni kurulacak koalisyon hükümetinin içerisinde olmasını bekleyen AK Partili Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Mustafa Açıkgöz’ün Parti genel merkezinin de talimatları doğrultusunda yaşanan koalisyon pazarlıklarını kamuoyuna yansıtmadıkları belirtiliyor.

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP ve HDP ile muhalefet Partilerinin bir araya gelebileceği bir koalisyon hükümetine kapılarını kapatmasının ardından muhtemel bir AK Parti – MHP Koalisyon hükümeti senaryolarını henüz MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol’da değerlendirmiş değil. Tıpkı AK Partili iki vekil gibi Mehmet Varol’un da zaten siyaset hayatı boyunca olduğu gibi Milletvekilliği döneminde de oldukça ketun olmayı sürdüreceğe benziyor.

AK Parti ile muhtemel bir koalisyon hükümeti senaryolarından birinin ortağı olabilecek olan Cumhuriyet Halk Partisinde ise tam bir cenaze sessizliği hakim. Seçimleri değerlendiremeyen, seçim sonrasında Nevşehir il ve merkez ilçe teşkilatları başta olmak üzere yaşanabilecek yeni kongre sürecine dair tek bir cümle bile sarf edemeyen İl Başkanı ve yönetiminin koalisyon hükümeti olasılıklarını da değerlendirememiş olması gayet doğal karşılanıyor.