Bu kapsamda  Siyaset Akademisi Eğitim Programına katılmak isteyenler,  29 Ağustos-18 Eylül tarihleri arasında AK Parti Nevşehir İl Başkanlığına kayıt yaptırabilecek. 
Türk siyasi hayatına farklı bir yapı ve anlayış kazandıran AK Parti’nin siyasete merak duyan kişilerin nitelikli bir şekilde siyasi alanda eğitimini amaçlayan Siyaset Akademisi eğitim programının  4.sü,  20 Eylül 2013 tarihinde başlayacak.
6 haftalık bir program dahilinde gerçekleştirilecek olan Siyaset Akademisinde eğitim sunumları, akademisyenler ve yerel yönetimler konusunda tecrübeli  uzman siyasetçiler tarafından verilecek.
AK Parti Siyaset Akademisi Nevşehir  İl Koordinatörü ve AR-GE Başkanı Edip Avşar, Siyaset Akademisi eğitim programına tüm vatandaşların katılabileceğini belirterek; “ yeni dönem Siyaset Akademimiz İl Merkez ve İlçelerimiz dahil tüm halkımıza açıktır. Bu organizasyona siyasi görüşü, cinsiyeti fark etmeksizin devlet memurlarımızın da katılabilecek. Eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılara Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan katılım diploması verilecek. İlgi duyan vatandaşlarımız  kayıt işlemleri için  29 Ağustos-18  Eylül tarihleri arasında AK Parti İl Başkanlığımızca gelebilirler. Kayıt ve sorularınızla ilgili olarak 0384 214 14 50  parti sekretaryası ile iletişime geçebilirsiniz. Yerel Yönetimler konusunda kapsamlı bilgiye sahip olmak isteyen vatandaşlarımızı Siyaset Akademisi programımıza davet ediyorum" diye konuştu.