Aklınızı Başınıza Alın”

NEVŞEHİR(MHA) Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde ülkemizde ortaya çıkan bir takım güçlerin Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde de varlık gösterme çabası içerisine gireceklerinin gözlendiğini belirterek “Aklınızı Başınıza Alın” uyarısında bulundu.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanının halkın oyları ile seçileceğine vurgu yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, yerel seçimler öncesinde yaşananların ülkeye hiçbir şey kazandırmadığına değindi.

Özdemir, “30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde ortaya çıkarılan bir takım güçler Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde de boy göstereceğe benziyor. Şimdiden aklından bu tür manüplasyonları geçirenlere sesleniyoruz. Aklınızı başınıza alın. Ülkemizi germeyin. Ülkemiz gerek 17 Aralık, Gerek 25 Aralık, gerekse gezi parkı olaylarından yeterince gerildi. Bu tür olaylardan gerek içeride, gerekse dışarı da yeterince itibar kaybetti. Ekonomik olarak ise büyük kayıplara uğradı. Hiç kimsenin bu ülkenin imkanlarının heba olmasına ve dışarıdaki itibarının zedelenmesine hakkı yok. İçimizdeki bir takım insanlar farklı düşünceler içerisinde olabilirler. Ama bu düşünceler insanlarımızın hak ve özgürlüklerine, Siyasi iktidarın meşruiyetine, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin meşruiyetine saygı göstermek zorundalar. Cumhurbaşkanını Cumhuriyet kurulalı ilk kez halkımız seçecek. Halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanının Türkiye Büyük Millet Meclisinin seçtiği bir Cumhurbaşkanından daha güçlü olacağını düşünüyoruz. Bu seçimin ilk turda neticeleneceğine de inanıyoruz. Kim seçilirse seçilsin gücünü halktan almayan bir Cumhurbaşkanının başarılı olamayacağı ortada. Artık Vatandaşımız uyandı. Bundan sonraki demokratik süreçleri vatandaşlarımızın oyları belirleyecek. Ortaya çıkacak sonuca gerek kayıt içi, gerekse kayıt dışı siyasetin saygı duyması gerekiyor” ifadelerinde bulundu.