Haluk Şahin Yazgı Başkanlığındaki Çevre Dostu Aksaray Belediyesi, parklara güneş enerjili aydınlatma sistemleri kurarak Aksaray’da bir ilke imza attı. Peki Biz Nevşehir olarak neden yapmayalım ?

Aksaray Yaptı oldu, Nevşehir Neden Olmasın ?

 Aksaray Belediyesi,şehrin muhtelif yerlerindeki yeşil alan ve parklarda güneş enerjili aydınlatma sistemlerini yaygın hale getirmeyi hedefliyor.

Çevre faktörünü çalışmalarının merkezine alarak faaliyetlerine devam eden Aksaray Belediyesi, kent içinde bulunan yeşil alan ve parklara kurduğu güneş enerjili aydınlatma sistemleri ile hem tasarruflu doğal enerji kaynaklarını kullanılabilir hale getiriyor hem de mevcut aydınlatma sistemlerinden dolayı ortaya çıkabilecek güvenlik sorununu ortadan kaldırıyor.

Aksaraylı Vatandaşlara hizmet konusunda teknolojinin ve doğanın kendilerine sunduğu her türlü imkânı en iyi şekilde değerlendirdiklerini ifade eden Başkan Yazgı, Aksaray’a güneş enerjili aydınlatma sistemleri kurduklarını ve bunları parkların aydınlatmasında kullandıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Bizler Aksaray Belediyesi olarak şehrimizde birçok yeniliğe imza atıyoruz. Bunlardan birisi de parklara kurduğumuz güneş enerjili aydınlatma sistemleridir.  İlk olarak kent merkezinde bulunan yeşil alan ve parklarda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında Pamucak Mahallesi’nde bulunan Şehit Yavuz Beyazıt Parkı’na 14 adet güneş enerjili aydınlatma direği yerleştirilerek uygulamaya geçildi.

Yapacağımız aydınlatma sistemleri, hiç bir müdahaleye gerek kalmadan hava kararınca otomatik olarak yanacak ve 5 gün boyunca süren güneşsiz havalarda bile çalışabilme özelliğine sahip olacaktır.Ortalama olarak 3 saat güneşlenmeyle 12 saat yanabilecek şekilde tasarlanan sistem 2100 lm (lümen) ışık verecektir.

 Bu uygulamanın asıl amacı çevre dostu ve yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisi sistemleri ile elektrik üreterek, aydınlatma konusunda sistemin kullanımını yaygın hale getirmek veyerel yönetimlere bu tür projeleri yapmaları ve faydaları konusunda emsal teşkil etmektir.İlerleyen süreçte güneş enerjili aydınlatma sistemlerinin kentimizin çeşitli noktalarına yerleştirerek sayılarını arttırmayı planlıyoruz.”dedi.

Şimdi bu güzel uygulamayı Nevşehir Belediyesinden ilimizdede uygulamasını bekliyoruz...