38 KİŞİ HASTANELİK OLDU

Yaklaşık 5 bin kişinin HDP İl binasına saldırmak istemesinin ardından polis ve göstericiler arasında çıkan olaylarda 1'i polis 38 kişi hastanelik oldu.

Yaralı polisin bariyerlerin altında kaldığı ve arbede sırasında da göstericilerin bariyerlerin üzerinden geçmesi sonucu iki ayağında da kırık oluştuğu öğrenildi. Hastaneye başvuranların çoğunun gazdan etkilendiği, bazılarının da vücuduna plastik mermi isabet ettiği kaydedildi. Tedaviye alınan 38 yaralının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Çıkan olaylar nedeniyle de 40'ın üzerinde gösterici gözaltına alındı. Aksaray'a, Nevşehir, Niğde ve Konya'dan çevik kuvvet polisi ve TOMA takviye olarak gönderildi. Kentte güvenlik önlemini artırılırken, hayat normale döndü.

Polis Öfkeli Kalabalığa Biber Gazı Ve Plastik Mermilerle Müdahele Ederken, Olaylar Halen Devam Ediyor…

OLAYLARDA ARALARINDA POLİSLERİNDE BULUNDUĞU 20 KADAR YARALI VAR. AYRICA POLİSLER 30’A YAKIN KİŞİYİ GÖZALTINA ALDILAR.

 

 HDP Eş Başkanı Sabahat Tuncel’in Aksaray’da katıldığı il başkanlığı açılış töreni sırasında zafer işareti yapan HDP’lilerle bir grup arasındaki olaylar sırasında partinin seçim otobüsü taşlanmıştı 

Polisin oraya girmesiyle olaylar yatışırken, bugün akşam saatlerinde toplanan binlerce kişi  HDP il binasına yürüyüşe geçti. Parti levhasının indirilmesini isteyen vatandaşların girişimine karşı önlem alan polis öfkeli kalabalığı dağıtmak için biber gazıyla müdahale etti ve ortalık savaş alanına döndü

. Olaylar sırasında aralarında polislerin de bulunduğu yaklaşık 30 kişi yaralanarak hastanelere kaldırıldı. Aralarında yaşlı ve çocuklarında bulunduğu çok sayıda vatandaş polisin sıktığı biber gazı nedeniyle hastanelik oldu.

Aksaray emniyeti Konya’dan 70 kişilik takviye çevik kuvvet ekibi istedi ayrıca polis meslek yüksek okulunda eğitim gören öğrencilerde polislere destek olmak amacıyla görevlendirildi.

 HDP binası önünde önlem alan güvenlik güçleriyle göstericiler arasındaki olaylar devam ediyor.

Aksaray’da Biber Gazı ve Öksürükle Akşam Namazı Kıldılar

Gazdan etkilenen imam “Ben namaz Kıldıramam herkes kendi kılsın” dedi.

Aksaray’da HDP levhasının indirilmesi için gösteri yapan vatandaşların tepkileri gece geç saatlere kadar devam ederken, Polisin biber gazı sıktığı göstericiler çareyi camiye sığınmakta buldular. Ancak polisler camiye kaçan göstericilere biber gazı sıkınca caminin içinde öksürükler ve gözyaşları oluştu.

Akşam ezanını bekleyen Kurşunlu cami cemaati ile camiye yeni giren vatandaşlar biber gazına boğuldular. Camide bulunan tüm vatandaşlar polisin  göstericilere sıktığı biber gazı sonucu çok olumsuz şekilde etkilendi.

Biber gazından etkilenenlerin başında yer alan Kurşunlu cami imamı Mehmet Sarıkaya ,öksürmekten  rahatsızlandığı için cemaate namaz kıldıramayacağını herkesin kendisinin kılması gerektiğini söyledi. Ancak vatandaşlardan birisi olmaz “öyle şey ben kıldırırım” diyerek imamlık görevini üstlendi. 

 Aksaray'da HDP Olayları Çıktı