Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, merkeze bağlı Alacaşar köyünde 232 baş gebe düve dağıtıldı.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce Alacaşar köyünde kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine 232 baş holstein ırkı gebe düvenin dağıtımı gerçekleştirildi.

 

Alacaşar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 58 çiftçiye Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında 4'er baş holstein ırkı gebe düvelerin bir kısmı Haziran sonu itibariyle dağıtılmıştı. Ancak hayvan dağıtımı sırasında bölgede çıkan şap hastalığı nedeniyle damızlık hayvanlarını alamayan bazı üyelerin gebe düveleri, Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz'ın da katılımı ile sahiplerine teslim edildi.

 

Alacaşar köyünde uygulanmakta olan Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi kapsamında, 784 bin 535 TL ahır ve işletme binası olarak sabit yatırım, 1 milyon 235 bin 400 TL canlı demirbaş ve 29 bin TL'si de İşletme Kredisi olmak üzere toplam 2 milyon 19 bin 935 TL proje tutarı olarak gerçekleşti.

 

Ayrıca, uygulanan bu projenin geri ödemesi ise ahır ve işletme binası ile canlı demirbaş kredisi ilk 2 yıl ödemesiz olmak üzere üyeler borcun tamamını 8 yılda ödeyecek.