148. Şubesi Nevşehir'de Açarak Faaliyetlerine geçtiğimiz yıl başında start veren Türkiye’nin ilk katılım bankası Albaraka Türk Nevşehir Şubesi Müdürü Ramazan Erikli ve Yönetmen İbrahim Yaşar Sivri Nevşehir Ekonomisi ve iş dünyasının nabzını tutan www.fibhaber.com internet gazetemizi ziyaret etti...

Albaraka Türk Nevşehir Şubesi Müdürü Ramazan Erikli açıklamasında; 
“Gazetenizi takip ediyorum. Nevşehir’in sorunlarını gündeme taşıyarak, çözüm arayışlarında bulunmanızı takdir ediyorum.Nevşehir iş dünyasının yakından takip ettiği ve geniş bir kitleye hitap eden www.fibhaber.com u,bu başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etmek istiyorum" dedi. 

FİB Haber Genel Koordinatörü Fikret Çapacı'da : “ Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek İş hayatınızda sizlere başarılar diliyorum” dedi. 

Albaraka Türk Nevşehir Şubesi Müdürü Ramazan Erikli ziyarette yaptığı açıklamasında, Cezayir'de Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş Temsilciliği'nin açıldığını belirterek Nevşehirli iş adamlarını yatırım yapmaları ve iş fırsatlarından istifade etmeleri için Cezayir'de ki İş Fırsatlarından Faydalanmalarına davet etti.

Cezayir’in bakir iş alanları ile dolu olduğunu ifade eden Erikli, “Nevşehirli işadamları fırsatlar kaçmadan buraya gelmeli. Makina parkı için sıfır gümrük vergisi uygulanıyor. Enerji çok ucuz. Dolayısıyla üretim maliyeti düşük oluyor. Şirket kurmak için yüzde 49’u yabancı, yüzde 51’i için Cezayir vatandaşı olma şartı aranıyor. Çok sayıda devlet destekleri var. Türk işadamlarının Cezayir’de güvenilirliği çok yüksek. Türkleri çok seviyorlar. Tarihi, kültürel ve coğrafi bağdan dolayı Türklere karşı yakınlıkları var.” diye konuştu.

Konuya ilişkin 
Albaraka Türk Nevşehir Şubesi Yönetmeni İbrahim Yaşar Sivri'de şu açıklamalarda bulundu.

YATIRIM YAPAN KAZANIR

Cezayir’in ithalatının 40-50 milyar dolar seviyelerinde olduğunu da söyleyen 
Albaraka Türk Nevşehir Şubesi Yönetmeni İbrahim Yaşar Sivri'de, “Tüketilen ürünlerin yüzde 90’ı ithal ediliyor. Üretim çok az olduğundan her sektörde başarılı olma ve kazanma şansı çok yüksek. Şu an Türkiye-Cezayir ticaret hacmi yıllık 5 milyar dolar civarında. Beyaz eşya, otomotiv ve yedek parça sektöründe çok fazla ihtiyaç var. Cezayir’de 66 inşaat firması faaliyet gösteriyor. Yıllık 1 milyar dolarlık iş yapıyorlar. Cezayir hükümeti 2014 yılı içerisinde 2 milyon adet konut yaptıracak. Bu sebeple, inşaat sektöründe faaliyet gösteren Türk firmalarını Cezayir’e bekliyoruz.” dedi.

Cezayir’de yıl boyunca her sektörden fuarların düzenlendiğini de ifade eden Sivri, Nevşehirli yatırımcıların mutlaka bu fuarlara katılması gerektiğini söyledi. Cezayir’in çok iyi bir pazar olduğunu söyleyen Sivri, Türkiye Cumhuriyeti’nin, bir çok sektör için Türk işadamlarının yurt dışına açılması ve yatarım yapması amacıyla yüzde 50 destek verdiğini de belirtti.

Albaraka Türk Nevşehir Şubesi Yönetmeni Sivri açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

ALBARAKA TÜRK CEZAYİR TEMSİLCİLİĞİ EN BÜYÜK GÜVENCENİZ OLARAK YANINIZDA...!

Malumunuz 1 Yılı aşkın bir süredir faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin ilk katılım bankası Albaraka Türk Nevşehir Şubesi olarak Öncelikle İlimiz Nevşehir'de  dış ticaret potansiyeli olan firmaları yakından ilgilendireceğini düşündüğümüz ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş ‘NİN CEZAYİR TEMSİLCİLİĞİ hakkında sizlere bilgi paylaşımında bulunmak istiyorum.

Temsilcilik hali hazır bölgeyle dış ticaret ( ihracat-ithalat) yapan firmalara hizmet verebileceği gibi  potansiyel firmaları da kapsamaktadır. Temsilciliğimizin avantajlarını kısaca  dış ticaret hacminin büyümesini sağlamak , yeni pazarlar ve yeni müşterilere ulaşmak ,ayrıca işlemlerin hızlı ve güvenilir bir şekilde sonlandırılmasına yardımcı olmak vb. şeklinde sayabiliriz.

Ülke hakkında ise kısaca bilgi vermek gerekirse ;

Resmi Adı                                 :Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti

Başkent                                     : Cezayir

Yüzölçümü                               : 2.381.741 m2 (Ülkemizin 2 katından büyük)

Nüfus                                         :39.500.000 Kişi

İl Sayısı                                       :48

Halkın % 66 sı şehirlerde % 34 ü kırsalda yaşamaktadır. Ülkede kullanıma açık  35 havaalanı mevcuttur.Sahip olunan doğal kaynaklar ağırlıklı petrol ve doğalgaz olarak sayabiliriz.

Ülkenin  2014 yılı verilerine göre ihracatı (petrol ve doğalgaz ağırlıklı ) 62.956.000.000 –USD  olup ithalatı ise 58.330.000.000-USD ‘dir. Ülkemiz’den Cezayire  yine 2014 verilerine göre 2.123.000.000-USD lik  ihracat gerçekleşmiş olup Cezayir ithalatında  sıralamada henüz 7. durumdayız. Bu da Cezayir pazarının ülkemiz için henüz ne kadar bakir olduğunu ve bir çok fırsatları barındırdığını göstermektedir. Cezayir ile tarihi geçmişimiz ve sosyo ekonomik benzerlikler her iki ülke içinde ticaret hacminin büyütülmesine yardımcı olabilecek niteliktedir.

Nevşehirli işadamlarının, yabana atılamayacak derecede girişimcilikleri ve başarıları bulunduğunu, Cezayir ile karşılıklı işbirliğinin Nevşehir ve Türkiye’ye çok şeyler kazandıracağına inandığını dile getirdi.

Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. Nevşehir Şubesi

Kapucubaşı Mah.Atatürk bulvarı No: 105  Merkez/Nevşehir

www.albarakaturk.com.tr

Tel: 0384 212 12 16 /13143

fax: 0215 666 18 43