2009 Yerel seçimlerinde Ürgüp için AK Partiden aday adayı olan Ürgüp'lü Hasan Albayrak 2014 Yerel Seçimlerinde Adaylık konusunda bir takım mecralarda hakkında çıkan haberlerin bilinçli ve kasıtlı olarak yapıldığını düşünüyorum dedi.Benim ailem Ürgüp te yaşıyor evimde Ürgüp te ve her hafta sonunu memleketim Ürgüp te geçiriyorum dedi.

Hasan Albayrak konu Ürgüp olduğunda benim için geri kalan müfredatdır diyerek Bir Ürgüp Sevdalısı olarak Ürgüp ile ilgili şahsının yapacağı katkısı olacağı her şeyde her zaman hazır olduğunu belirtti. Adaylık konusunada değinen Albayrak, bu konuda benim düşüncem görev istenmez görev alınır. Ürgüp için bana düşen her konuda varım ve her zaman elimi taşın altına seve seve koyarım diyerek Ama Şuan elbette Adaylık konusunu konuşmak için henüz daha erken dedi.

Hasan Albayrak son olarak Bana bu şansı verdiğini için, Nevşehir Kapadokya ve Ürgüp konusundaki haberleri FİB haber den takip ettiğini bu konuda başarılı çalışmalarınız nedeniyle FİB Haber.Com u tebrik ediyorum dedi.