Alkışlanan Kucaklaşma

NEVŞEHİR(MHA) 2018 Yılı Mayıs ayına kadar 4 Yıl süreyle yeniden birlik başkanlığına seçilen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü’nün geçtiğimiz seçimde rakibi olan, bu seçimde de son ana kadar rakip olacağı beklenen Mehmet Pınarbaşı ile genel kuruldaki kucaklaşması alkışlarla karşılandı.

Edinilen bilgiye göre; genel kurul sabahına kadar süren adaylık girişimleri sonuç vermedi. Genel kurul öncesinde bir çok oda başkanının yönetimleriyle birlikte Birlik Başkanı İsmail Ördü’yü destekleyeceklerini açıklamaları karşısında bazı oda başkanlarının alternatif bir aday arayışı genel kurul sabahına kadar sürdü.

Ördü’ye alternatif çıkarmak isteyen grubun adayları arasında öne çıkan isimler ise Madeni İşler ve Sanatkarlar odası Başkanı Mehmet Pınarbaşı ile Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nafiz Çalışkaner oldu. Ancak her iki isimde genel kurulda aday olarak çıkmadı.

Bu gelişmelerin ardından Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik başkanlığı genel kuruluna tek aday olarak çıkan İsmail Ördü ile genel kurulda yaptığı kısa konuşmada hiçbir zaman aday olduğunu bizzat deklere etmediğini kaydeden Mehmet Pınarbaşı’nın kucaklaşması genel kurula katılanların alkışını topladı.