Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye programı kapsamında geldiği Nevşehir’de ilk ziyaretini Göreme Açık Hava Müzesi’ne yaptı.

 

Almanya Başnakanı Angela Merkel günün ilk gezisini Göreme Açık Hava Müzesin yaptı. Merkel’e Göreme Açık Hava Müzesi ziyarati sırasında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil refakat etti.

 

Almanya Başbakanı Merkel, Göreme Açık Hava Müzesi’nde bulunan Karanlık Kilise'yi de ziyaret etti. Merkel, kilisedeki Hz. İsa'nın yer aldığı freskleri ilgiyle inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Müzeden ayrılan Merkel'e, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, yöreye özgü halı hediye etti. Bir süre Cingil ile sohbet eden Merkel, Kapadokya'yı çok beğendiğini ifade ederek, "Burayı çok sevdim. Gelmeyi çok istiyordum. Bugün geldim. Kapadokya muhteşem bir yer" dedi.

 

Göreme Belediye Başkanı Cingil ise Kapadokya'nın tüm dünyaya ait olduğunu belirterek, Merkel'i yine beklediklerini söyledi. Almanya Başbakanı Merkel, daha sonra müzenin yakınındaki Tokalı Kilise'sini ziyaret etti.

 

Göreme Açık Hava Müzesi girişinde üzerinde Almanca olarak "Kapadokya'ya hoşgeldiniz" yazan bir sıcak hava balonundan Merkel'in bulunduğu araca gül atıldı.

 

Almanya Başbakanı Angela Merkel daha sonra Göreme’den ayrıldı.