Nevşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda 5 kişilik profesyonel bir ekip ile 08.00-24.00 saatleri arasında aralıksız hizmet veren Alo 153 Çağrı Merkezi’ni arayan vatandaşların öncelikli olarak yaşadıkları sorunlar, olumsuzluklar ile belediyenin hizmet birimlerine yönelik istek ve şikayetleri ve önerileri bilgisayar ortamında kayıt altına alınıyor.

153 Çağrı merkezine vatandaşlar tarafından iletilen istekler ve şikayetler, oluşturulan ağ sayesinde anında ilgili birim yetkilisine ulaştırılıyor. Vatandaşlardan gelen şikayet ve isteğin çözümü sağladıktan sonra, Alo 153 Çağrı Merkezi çalışanlarınca, şikayet ve isteklerini dile getiren kişiler tekrar aranmak suretiyle bilgi aktarımında bulunuluyor.

Geçen yıl içerisinde vatandaşların direkt aramalarının yanı sıra internet ortamında da ulaştırılan istek ve şikayetleri değerlendiren Alo 153 Çağrı Merkezi , vatandaşların istekte bulunması halinde içme suyu başta olmak üzere konut ve işyerlerine ait Emlak Vergisi, İlan Reklam Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi gibi vergi borçları, sicil numaraları ile Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinlikler konusunda da bilgiler aktarıyor. Ayrıca vatandaşlar, Alo 153 Çağrı Merkezi vasıtasıyla Nevşehir Belediyesi’nin dışında kalan diğer kurumlar ile de ilgili olarak istek ve şikayetleri de iletme imkanı bulabiliyor.

Her gün ortalama 250-300 kişi tarafından aranılan ve güler yüzlü ve hızlı hizmet anlayışına göre çalışma yapan Nevşehir Belediyesi Alo 153 Çağrı Merkezi, vatandaşlar ile belediye arasında başarılı bir vizyon projesi olarak hizmet vermeyi sürdürüyor.