NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı ve Muhtarlar Federasyonu Başkan Vekili Hüseyin Altınışık, barış süreci konusunda kafaların karışık olduğunu dile getirdi. Ancak ilin siyasetçileri hala bu soruya cevap verebilmiş değil.

Tüm muhtarlar adına bir değerlendirme yapmanın yanlış olacağını söyleyen Muhtarlar Derneği Başkanı Altınışık, bu sürece destek vereninde, vermeyeninde, kafası karışık olanın da muhtarlar camiası içerisinde bulunduğunu belirtirken, PKK terör örgütünün herhangi bir şey almadan nasıl silah bırakıp çekildiğine bir anlam veremediklerini belirtti.

Hazreti Peygamber efendimizin zamanından bu zamana tarihte bir çok anlaşmaların yapıldığını, bu anlaşmalarda karşılıklı bir takım kazanımların elde edildiğini kaydeden Muhtarlar Derneği Başkanı Altınışık, “Barış sürecinde tüm muhtarlar adına konuşmak yanlış olur. Ama bu süreçte kafasında soru işareti bulunanlar da var, sürece destek olanlarda var. Hatta sürece karşı olanlarda var. Muhtarlar ailesi 53 bin kişilik oldukça geniş bir aile. Muhtarlar olarak süreçle ilgili düşüncelerimizi ilimize gelen akil insanlara anlattık. Ahmet Taşgetiren ve Doğu Erkil beylere ben bu süreç hakkında kafamızda oluşan soru işaretlerini bizzat aktarma fırsatı buldum. Peygamber efendimizden beri bir sürü anlaşmalar yapılmış tarihte. Ama karşı tarafından bir şey almadan anlaşmaya vardığı pek görülmemiş. Ben barış sürecinden yanayım. Zira terör bitsin, şehit ve gaziler bizim evlatlarımız. Ama PKK terör örgütü hiçbir şey almadan nasıl silah bırakıyor?. Özellikle bu konuda benim ve benim gibi düşünen muhtar arkadaşlarımızın ciddi endişeleri var. Var bir anlaşma da bize mi söylenmiyor?. Akil insanlara sorduğumuz da kendileri de böyle bir anlaşmadan haberlerinin bulunmadığını söylüyor. Bilmedikleri bir şeyi de halka deklere etmeye çalışıyorlar. Burada bir takım yanlışlar var gibi görünüyor. Bu benim şahsi fikrim” dedi.