Altıntaş’tan İş Adamlarına Önemli Uyarı

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Sakatlar Derneği Nevşehir Şube Başkanı Ekrem Altıntaş, Nevşehirli esnaf ve iş adamlarına seslenerek engelliler üzerinden rant elde etmek peşinde olanlara itibar edilmemesini istedi.

Çeşitli illerden Nevşehir’e gelen bazı kişilerin Nevşehir’deki esnaf ve iş adamlarını arayarak engellilere tekerlekli sandalye ve koltuk değneği yardımı yaptıklarını ve bunun içinde yardım topladıklarını belirterek esnaf ve iş adamlarından yardım topladıklarının kendilerine bildirilmesi üzerine böyle bir açıklama yapma lüzumu duyduklarını dile getiren Sakatlar Derneği Şube Başkanı Ekrem Altıntaş, toplanan paranın nereye gittiğinin bile olmadığı bir ortamda bu tür insanlara itibar edilmemesini istediklerini söyledi.

Altıntaş, “Ülkemizin çeşitli illerinden ilimize gelen ve ilimizdeki engellilere tekerlekli sandalye ve koltuk değneği gibi yardımlarda bulunduklarını ifade eden insanlara ilimiz esnaflarının ve iş adamlarının itibar etmemelerini istiyoruz Zira günümüzde hükümetimiz engellisine sahip çıkıyor. Engelli insanlarımızı kimseye muhtaç etmiyor. Gerçekten engelli ise vatandaşımız gerekli yardımlar ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yardım yapılıyor. Öte yandan sağduyu sahibi esnafımız ve iş adamlarımızda ilimizin engelli vatandaşlarına gerekli yardımlarda da bulunuyor. Bu tür ne oldu belirsiz kişilere yapılan yardımların engellilerimize yardım olarak döneceği de belirsiz. Bu nedenlerle insanlarımızın, esnafımızın ve iş adamlarımızın kendilerini arayarak yardım talebinde bulunan bu tür insanlara asla itibar etmemelerini istiyoruz” açıklamalarında bulundu.