Nevşehir merkez ilçeye bağlı Uçhisar kasabasında İçi para ve kredi kartı dolu cüzdan bulan 33 yaşındaki turizmci Sadi Gezerkaya, cüzdan sahibini bulmak için dedektif gibi harekete geçip günler sonra cüzdanı sahibine ulaştırdı. Cüzdanın bulunabileceğini hiç aklına getirmeyen Amerikalı turistin mutluluğu yüzüne yansırken, kaybolan cüzdanla yeni bir dostluğun da temeli atıldı.

Cüzdanın Sahibini Dedektif Gibi Buldu 

Ülkemize tatil için Amerika'dan gelen Helena Maria tatil icin ayırdığı paralarla dolu cüzdanını akşam yemeği için geldiği Uçhisar'da düşürdü... O anda oradan geçmekte olan Sadi Gezerkaya isimli iyilik gönüllüsü duyarlı bir turizmci vatandaşımız cüzdanı bularak kolluk güçlerine de haber ederek cüzdan sahibini arayışa geçti. İki gün süren aramadan sonra Göreme Dood otelde konakladığının izine vardı.  Ve şahsa ulaştı . Amerikalı turistler Uchisar'a gelerek Sadi Gezerkaya'dan cüzdanlarını eksiksiz bir şekilde teslim aldılar. . Ve Türkiye ye çok ama çok teşekkürlerini ileterek Türk vatandaşlarından övgüyle bahsettiler.

"ÇOK İYİ İNSALAR VAR"

Amerikalı bayan turist Helena Maria, şöyle konuştu: "Türk insanı çok iyi. Hala inanamıyorum. Burada çok iyi insanlar var Türkiye'de. Amerika'da cüzdanımı kaybetseydim çok zor bulurdum. O yüzden ben kaybettiğimde artık umudumu yitirmiştim ve gerçekten bulabileceğimi hiç sanmıyordum. Şuan çok şaşırdım ve tarifi olmayan bir mutluluk içerisindeyim gerçekten."

"VATANDAŞLIK GÖREVİMİ YAPTIM"

Cüzdanın bulan Uçhisarlı genç turizmci Sadi Gezerkaya ise, Türk insanının bu gibi durumlarda hem emanete karşı nasıl davrandıklarını göstermek amacıyla vatandaşlık görevimi yapmış oldum. Kendisi de memnun kaldı zaten. Kim olsa aynı hareketi gösterirdi." şeklinde konuştu.

FİB Haber Merkezi olarak bu örnek davranışı ile Türk insanını tüm Dünya'ya en güzel şekilde tanıtan genç kardeşimizi yürekten tebrik ediyoruz...

Uçhisarlı turizmci Sadi Gezerkaya; " Şimdi üzerimden büyük bir yük kalktı, çok rahatladım aynı durumda kendimizde yerine koysak ne kadar üzülürdük" diyerek değerli dostu muhtar Nihat Serhat ile birlikte dostluk çayını yudumladılar.