NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Hacıbektaş ilçe merkezi ve İlçeye bağlı köylere alternatif turizm kapsamında Amerikalı turist grupları geliyor. İlçe Kaymakamı Bedrettin Özmen turistlerin köy ziyaretlerine eşlik ederek turist grupları ile sohbet etti, onların ve köylülerin görüşlerini dinledi.

Köy muhtarı İsmail Taşdemir, grupların 2006 yılından itibaren köylerini ziyarete geldiğini ve elli altmış kişilik olan bu grupların belirli program dahilin de evlerde ağırlandığını belirtti.

Ayrıca köy halkından misafir grupları ev sahibi olarak ağırlayan Ramis ve Zehra Kaya Çifti ise bu tür ziyaret ve aktivitelerin ülke ve yöre kültürünün, değerlerinin tanıtılmasında çok önemli olduğunu dile getirdi.

Ziyarete gelen grupların rehberi Salih Orkun, 2006 yılından beri devam eden Hacıbektaş ziyaretlerinin kendilerini ve turist gruplarını çok memnun ettiğini bu ziyaretlerin de köyde hatıra olarak dikilmek üzere çeşitli ağaçlar getirdiklerini, ziyaret programları çerçevesinde Hacıbektaş okullarını ziyaret ettiklerini ve öğrencilerin gruplarla İngilizce olarak iletişime geçtiklerini, okulların çok temiz ve hijyenik olduğunu, öğrencilerin hoşgörü ve saygılı davranışlarının kendilerini çok memnun ettiğini ve ziyaret eden turistlerin çok memnun ayrıldıklarını söyledi.

Amerikalı Grupların İlçeyi, İlçeye bağlı köy ve okullarını ziyarette bulunmak amacıyla bir kültür paylaşımı ve sosyal yaşantımızı yerinde görmeleri imkanı sağlanmakta. Okulları ziyaret eden vakıf bünyesindeki Amerikalılar öğrencilerin İngilizce iletişim kabiliyetlerinin gelişiminin sağlanması, farklı kültürlerle iletişime geçilmesi, yapılan bağışlar ile maddi kaynaklar sağlanması, okullara ve ilçeye gelir getirici projelerde destek sağlanması amacıyla vakıf ve okullar tarafından belirlenen zaman aralıklarında ziyarette bulunarak Milli Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlikler yönetmeliği kapsamında çeşitli çalışmalar yapılıyor.