Türkiye'nin önemli medya organı Yeni Şafak gazetesi bugünkü köşesine;  Anadolu'nun turizm cenneti başlığıyla ilimiz Nevşehir'e yer vermiş...

Yeni Şafak gazetesinde birbirinden özel resimlerle bezenerek yaptığı bu özel haber özellikle gurbetteki Nevşehirli hemşehrilerimizin burnunda tütmüş...Bizde bu haberi Yeni Şafak Gazetesinin servisinden size özel paylaşamak istedik.Zira Nevşehir öyle şirirn öyle cennet bir köşeki anlatılmaz yaşanır.Ne İçinde yaşayanlar ne gurbette ayrı kalanların doyamadığı bu vatan toprağından olan ayrıcalıklı insanlarız biz... Ne mutlu Nevşehirliyim diyene... 

NEVŞEHİR; tarih ve doğanın iç içe geçerek, bütünsel bir güzellik sergilediği beldeleri ve bölgede yaşamış uygarlıkların zenginleştirdiği kültürel birikimi ile Türkiye’nin eşsiz turizm cennetlerinden biri.
KAPADOKYA: Dünyaca ünlü bu turistik bölge olan Kapadokya, 60 milyon yıl önce; Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgardan aşındırılmasıyla ortaya çıkmış.

Kapadokya'nın güzel at yetiştirilen ülke- güzel atlar ülkesi anlamına gelen adı da Asurlular'ın mirası. Asurlular'ın Katpatuta adını verdiği bölge Persler döneminde Kapadokya adını almış.
ÜRGÜP: Yeraltı şehirlerini ve Ürgüp konaklarını gezebilirsiniz. Ayrıca Peribacalarının keyfini sürebilirsiniz. Yine çanak çömlek yapımını izleyebilirsiniz.

HACI BEKTAŞI VELİ MÜZESİ: Üç avludan oluşan Hacı Bektaş Veli Müzesi, Etnografya Müzesi olarak hizmete girmiş. Müzede geleneksel derviş yaşamına ait her türlü eser sergilenmekte. Dergahlardaki günlük yaşam biçimine ilişkin örnekler verilmekte. Girişinde ise Hacı Bektaş Veli’nin sözleri yer almakta.

IHLARA VADİSİ: Ihlara Vadisi, Hasandağı volkanından püskürtülen lavların akarsu aşındırması sonucunda oluşan bir vadi. Melendiz çayında 14 kilometre uzunluğunda bir vadi oluşmuş. Vadi boyunca mezarlar ve kiliseler bulunmakta. Ihlara Vadisi'nde kiliselerdeki süslemeler 6. yüzyılda başlayarak 13. yüzyılın sonuna kadar devam etmiş.

RAHİPLER VE RAHİBELER MANASTIRI: Göreme Açık Hava Müzesi’nin solunda yer alan peribacasının içine oyulmuş, 6-7 kattan oluşan mekanlar 'Rahibeler Manastırı’ olarak anılır. Manastırın 1. katında yemekhane, mutfak ve birkaç oda; 2. katında freskli ancak yıkılmış bir şapel, 3. katında ise bir tünel vasıtasıyla ulaşılabilen kilisesi bulunmakta.

KAPADOKYA KÜLTÜR MÜZESİ: 1954 yılında bir otel olarak işletilen ve uzun bir aradan sonra restore edilerek müze haline getirilen Kapadokya Kültür Müzesi, Ortahisar Kasabası’nda bulunmakta. Müzede yöre insanlarının geleneksel yaşam biçimleri heykellerle anlatılmakta.

GÜVERCİNLİK VADİSİ: Göreme'de bulunan Güvercinlik Vadisi 4100 metre uzunluğunda. Çok sayıda güvercin geldiği için buraya Güvercinlik Vadisi denilmektedir. İçerisinde şelale var.

ÖZKONAK YERALTI ŞEHRİ: Özkonak Yeraltı Şehri. Avanos'a 14 kilometre uzaklıkta. Yeraltı şehirlerinin en iyi örneklerinden birini yansıtır. Odaları düzgün oyulmuşve her katta haberleşmek için uzun delikler bulunmakta. Yapılan bu delikler aynı zamanda havalandırma olarak da kullanılmış.

Kaynak: Yeni Şafak