Ankara'da yaşayan Nevşehirlilerin kurduğu dernek daha sonra diğer Nevşehirli derneklerin yöneticilerini bir çatı altında toplayarak federasyon haline getirilmiş. Dernek yöneticileri Belediye Başkanı İnce'ye hem yeni görevlerinde başarılar dilemek hem de tanışıp sohbet etmek amacıyla bir ziyarette bulundular. Belediye Başkanı İsmet İnce ziyaretten dolayı çok memnun olduğunu ifade ederek, kapılarının her zaman kendilerine açık olduğunu belirtti.

Ankara Nevşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Eren, Ankara'da 80 bin dolayında Nevşehirlinin yaşadığını belirterek Nevşehirlilerin bu ilde 25 ayrı derneğinin bulunduğunu kaydetti.

Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce; federasyon üyeleri ve dernek başkanlarına nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, kendisinin de uzun yıllar Ankara'da yaşadığını ve bu şehirlerde yaşayan hemşerilerimizin burada da kendi kültürlerini yaşatması açısında dernek çatısı altında birleşmesinin çok güzel olduğunu belirterek, "Gurbetlik çeken hemşerilerimizi bir çatı altında toplayan derneklerimize yaptıkları çalışmalardan dolayı saygı duyuyor ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Nevşehirin Gülşehir ilçesine bağlı Dadağı Köyü , Eskiyaylacık Köyü, Yeni Yaylacık Köyü,Yeşilöz Köyü ,Gümüşyazı köyü ile Hacıbektaş ilçesine bağlı Hırka Tepesidelik köyü ile Avanosa bağlı İğdeli Kışla köyü dernekleri birleşerek Avanos Nevşehirliler Federasyonu çatısı altında örnek bir dayanışma modeli sergilediler. Federasyonun Başkanlığını Mehmet Eren, Başkan Yardımcılığını Yılmaz Yıldırım yürütürken, federasyon üyeleri Ramis Doğan Ali Akdemir Ali Eryılmaz, Fikri Soysal, Hilmi Elma, Muammer Tunç, Durmuş Ödemiş'ten oluşan heyet Başkan İnce'ye ziyaretlerinde kendisi için hazırlattıkları onurluğu takdim ettiler.

Fotoğraflar