Anlaşılmalı……………..

Bu zafer, vatan topraklarını korumak için şaha kalkan bir milletin bağımsızlık aşkı uğruna ibret verici bir kahramanlık destanıdır. Konu vatan ve bağımsızlık olduğunda, gerisinin teferruat olduğunun en büyük ispatıdır. Bu zafer, aynı vatanda yaşayanların tek bir vücut, tek bir beden olduğunun resmidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli, bağımsızlık ve özgürlüğün simgesidir.

Bu günlerde, bütün milletimizi ilgilendiren devlet kurumlarının ve dinimizin kendi çıkarları ve ikballeri için içinin boşaltılması ve itibarsızlaştırılmasını ibretle ve endişe ile izlemekteyiz. Yol arkadaşlarını; Şeyh Edebali değil de hırsızları seçenler, Akşemsettin’i değil de yalancıları seçenler, Molla Gürani’yi değil de yalakaları seçenler, bu ülke için çalışanları değil de hainleri seçenler, Atatürk’ü değil de gayri Türk’ü seçerek altında pas pas olanlar şunu iyi bilsinler ki Allah her zaman mazlumlardan, doğrulardan yanadır. Bu savaş bunun en iyi örneğidir.    

Dünyada bir emsali daha bulunmayan, yüce milletimiz ile kahraman ordumuzun büyük fedakarlıklarla kazandığı bu zaferin önemi gençlerimize ve gelecek nesillere yeterince anlatılmalı, gazi ve şehitlerimiz rahmetle, saygıyla, minnetle yad edilmelidir. Bu vatan uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin mekanı cennet olsun, gazilerimize de sağlık ve huzur dilerim.

Allah, birliğimize, dirliğimize sahip çıkmayanlardan bu vatanı ve milletimizi korusun.

 

 

Nevşehir Öğrenci ve Gençlik Derneği ( NÖGED)

Yönetim Kurulu Adına

Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın