Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Yozgat- Sivas-Kayseri hızlı tren projesinin 2020'ye kadar devreye gireceğini söyledi. Erdoğan, “Antalya-Konya -Aksaray –Nevşehir- Kayseri hızlı tren hattını 2023'e kadar hizmete almayı planlıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Yozgat- Sivas-Kayseri hızlı tren projesinin 2020 yılına kadar devreye gireceğini söyledi. Erdoğan, “Antalya-Konya -Aksaray –Nevşehir- Kayseri hızlı tren hatları ile ilgili çalışmalar bölümler halinde devam ediyor. 2023 kadar hizmete almayı planlıyoruz” dedi. Erdoğan, bölücü terörle paralel yapının hiç bir farkı olmadığını, Kayseri'nin paralel yapıyla mücadelede de yanlarında olduğunu söyledi.

Kayseri Ticaret Odası'nın 120. Onur Yılı dolayısıyla Ommer Otel'de düzenlenen programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  birliğin, istikrarın kıymetini Kayserililerin çok iyi bildiğini anlatarak, "Çalışkanlığı ve azmiyle birleştiren Kayseri halkı, Anadolu'nun ortasında bir başarı hikayesine imza atmıştır. Kayseri model şehirdir.Kayseri vesayet odaklarına karşı yürüttüğümüz çabada hep yanımızdaydı. Bölücü terör örgütünün eylemlerine karşı en sağlam duruşu sergileyen şehirlerin başında yine Kayseri geldi" dedi.

Erdoğan, 13 yılda Kayseri’ye çok yatırımlar yapıldığını belirterek, şunları söyledi: “Kayserinin potansiyelini daha iyi harekete geçirmesi için 13 yılda destek verdik. Ulaştırma projelerimizin merkezine Kayseri’yi verdik. Şehre 79 yılda 83 kilometre yol yapılmışken 13 yılda 437 kilometre ilave ettik. Nereden nereye. Hava limanımızı yeni iç ve dış hatlar terminal binaları ile potansiyel hale getirdik. Yeni ulaşım projelerimiz var. Ankara-Yozgat- Sivas -Kayseri projeleri var. 2020 yılına kadar devreye girecek.

Antalya-Konya-Aksaray- Nevşehir-Kayseri hızlı tren hatları ile ilgili çalışmalar bölümler halinde devam ediyor. 2023 kadar hizmete almayı planlıyoruz. Kayseri Nevşehir , Niğde, Mersin tren yolunu modernize ediyoruz. Önümüzdeki yıl tamamlanacak. Kayseri Yozgat-Sivas tren yolunda modernize ediliyor. Kayseri’deki kamu ve özel hastaneler bölgesel sağlık merkezi yaptı. İnşaatı süren ve temelini attığımız şehir hastanesinin önümüzdeki yıl tamamlanmasıyla önemli bir yere gelecek.  TOKİ aracılıyla inşa edilen 13 580 konut 50-60 bin kişilik şehir halinde.”

Kayseri Ticaret Odası'nın (KTO) 120'nci Onur Yılı törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

Kayseri Haber Gazetesi