NEVŞEHİR(MHA) Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri İlleri ile ilçeleri sınırlarında, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan “Antalya-Kayseri Demiryolu Projesi” ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulan ÇED Raporunun 17.07.2008 tarihli ve 26939 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliğinin 11. Maddesi doğrultusunda incelendiği ve uygun bulunduğu ve ÇED Raporunun halkın görüşüne açıldığı belirtilmişti.

Antalya-Kayseri Demiryolu Projesine ilişkin ÇED Raporunun bir örneği Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderildi.

ANTALYA-KONYA-Aksaray-NEVŞEHİR-KAYSERİ HIZLI TREN PROJESİ

Antalya’yı, Konya ve Kapadokya bölgesi ile Kayseri’ye ve dolayısıyla Ankara’ya yüksek hızlı demiryolu ağına bağlayacak projenin bu yıl içinde temeli atılıp, 2020 yılında tamamlanacağı bildirildi. Kayseri-Nevşehir 41 km, Nevşehir-Aksaray 110 km, Aksaray-Konya 148 km, Konya-Seydişehir 91 km, Seydişehir-Manavgat 98 km, Manavgat-Alanya 57 km, Manavgat-Antalya 97 km olmak üzere Toplam 642 km uzunluğa sahip projenin temeli 2016 yılında atılacak.