Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in  Dünya Konseyi üyeliğini yaptığı Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı(UCLG)na bağlı Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı(MEWA) tarafından gerçekleştirilecek  Uluslararası, ‘ Aracı Şehirler, Sürdürülebilir Kalkınmanın Kilit Aktörleri” konulu ‘Aracı Şehirler Orta Doğu ve Batı Asya(MEWA) Bölgesel Forumu, Nevşehir’de başladı.

Nevşehir Belediyesi ev sahipliğinde UCLG Dünya Teşkilatı Başkanı Parks Tau ile Asya, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu temsilcilerinin katılımı ile yapılan uluslararası toplantıya, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı,dünyanın çeşitli ülkelerinin yanı sıra, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden 200 ü aşkın belediye başkanı , yerel teşkilat temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde 21-22 Eylül'de iki gün sürecek olan programda, göç yönetimi, aracı şehirlerin ulusal düzeyde kalkınmaya katkısı, marka aracı şehirler konularında ayrı ayrı panel ve oturumlar düzenlenecek.